nlc.hu
Szabadidő
2 hétvége – 4 úszóverseny

2 hétvége – 4 úszóverseny

A július 31-i révfülöpi Balaton-átúszással vette kezdetét az évrõl-évre egyre nagyobb tömegeket megmozgató nyári hosszútávúszó versenyek sorozata. A célbaérkezõket emblémázott pólóval fogadják.




A rövidebb táv kedvelői augusztus 1-én a mindössze 2,3 km-es a Velencei-tó átúszáson vehetnek részt. A rendezvény helyszíne az agárdi Napsugár Strand, ahonnan az úszókat átszállítják Sukoróra, a rajt helyszínére. Reggel 9 órától folyamatosan 13 óráig lehet rajtolni.

Augusztus 7-én szombaton az Almádi Strandátúszással folytatódik a versenysorozat. A mezőny délután 2 órakor rajtol a Budatava strandról és 2 km után az almádi Camping strandon ér célba.

Az úszó nagyhét a Vodafone Öbölátúszással zárul augusztus 8-án. A szervező Magyar Marathon Klub idén 7.000 résztvevőre számít. A hagyományos 3,6 km-es táv a balatonfüredi Probio strandról rajtol 9 órától folyamatosan 14 óráig, és mindenki, aki benevez, Nike úszósapkát kap ajándékba! Tihanyból az úszókat buszokkal és kompokkal szállítják vissza az eredményhirdetésre, melyre a füredi móló színpadán kb. 15.30-kor kerül sor. A verseny után az úszók már aznap este megtekinthetik eredményeiket az interneten, illetve a wap.motorola.hu-n. A rendezvényre a www.marathon.hu weboldalon is lehet nevezni.

A versenyeken a célbaérkezőket emblémázott pólóval fogadják.

Az igazolt versenyzőknek hír, hogy idén először a Balaton-átúszás (júl. 31.) keretében került sor a Magyar Köztársaság 5 km-es Hosszútávúszó Országos Bajnokságára is. A Velencei-tó Átúszáson (aug. 1.) a 10 km-es, az Öbölátúszáson (aug. 8.) pedig a 3,6 km-es Bajnokságot hirdeti meg a Magyar Hosszútávúszó Szövetség, a 2006-os hosszútávúszó Európa Bajnokság jegyében.

A versenyekről további információ a Magyar Marathon Klub 367-3234-es, 70/315-0505-ös telefonszámán, illetve email-ben az iroda@marathon.hu címen kérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top