nlc.hu
Szabadidő
Ismét magyar olimpiai bajnokot ünnepelhetünk

Ismét magyar olimpiai bajnokot ünnepelhetünk

 







Gyurta Dániel, a 15 éves zseni
Újabb magyar ezüstérem született, ezúttal aki 200 mellen. A boldog tulajdonos a – kimondani is alig merem, olyan fiatal – 15 esztendős Gyurta Dániel.
Nagyon rosszul rajtolt a fiú, utolsóként fordult ötvennél, de még 100-nál is a hetedik volt. Hogyan lett ebből ezüstérem? Valószínűleg zsenivel van dolgunk.

Nagy Tímea megszerezte az első magyar aranyérmet az athéni olimpián. A Sydney-i bajnok Tímea a francia Laura Flessel-Colovicet győzte le 15-10-re a nők párbajtőr-versenyében. Fölényesen, tegyük hozzá, mert a döntőben ekkora különbséggel nyerni kivételes teljesítmény. A hétvége további termése.

A magyar csapatot mindig sújtja valami. Négy éve az eperleveses történet, most meg Cseh László bokatörése. Kész csoda, hogy pár





Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok
nappal a baleset és az operáció után bekerült a döntőbe a férfiak 400 méteres vegyes úszásában, az pedig egyenesen világszám, hogy bronzérmet tudott szerezni. Az dobogó első fokán az amerikai Michael Phelps, a másodikon pedig a szintén Egyesült Államokbeli Erik Vendt állt.

Egyetlen árva ponton múlt Nemcsik Zsolt aranyérme. A kardvívó Zsolt sokáig vezetett a ripacskodó olasz Aldo Montano előtt, aki végül átvette a vezetést, és 15-14-es végeredménnynel győzelmet aratott. Nemcsik Zsolt ezüstérmes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top