Szabadidő

Színek és évek

Hogy jön össze ez a két fogalom? Hát úgy, hogy nem árt egy nõnek tudnia, hogy némelyik szín viselése akár egy évtizedet is hozzátehet vagy elvehet látszólagos korából. Persze némi vidámság is erõsen fiatalít!

Sokszor írtunk már a színek pszichológiai hatásáról. Most azt is megemlítjük, hogy bizony nem mindegy, hogy ki milyen színű ruhát vesz fel. Persze vannak olyan helyzetek, amikor nehezen bújunk ki a társadalmi elvárások elől. Gondoljunk csak az iskolai kötelező fehér blúzra, amiben a diákok egy része igencsak sápadt.

Ha úgy érzed, nem vagy elégedett a hatással, amit az emberekben kiváltasz, lehet, hogy egyszerűen nem a megfelelő színű ruhákat viseled. Ilyenkor nem árt egy kis színanalízis, amit persze a legjobb szakemberrel elvégeztetni. Ezután biztosan elégedett lehetsz majd az eredménnyel.

Ha ez már sikerült, és megváltoztattad színeidet, arra is figyelj, hogy olyan dolgokkal vedd körbe magad, amelyek vidámmá és energikussá tesznek. Ilyenek a szép színes gyümölcsök és zöldségek. Ha szervezeted megfelelően jelez, érezni fogod, hogy mikor melyikre van éppen szükséged.

Ne vond meg magadtól az édességeket sem, de kerüld a mesterséges színezéket tartalmazó, rikító színű változatokat. Azokkal egészen biztosan nem teszel jót magadnak. Helyette például válassz egy finom, gyümölcsös és szép színes fagyikelyhet. Ha nem hízlaló változatot választasz, a felesleges kalóriák miatti lelkifurdalás sem fogja elvenni jókedvedet. Ráadásul az édességektől tényleg jó lesz a kedved. A jókedv pedig fiatalít, de hát ezt te is tudod…

Utóirat: Elnézést kérünk Kafka Margittól, hogy elloptuk zseniális regényének nem kevésbé zseniális címét. Annyira a helyzethez illett…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top