Szabadidő

Színek és ízek

A mi családunkban elfogadott az a nézet, hogy csak azt az ételt szeretjük megenni, ami nem csúnya. Így hát mindig megkeressük a ropogós és mosolygós almát, kedveljük a szépen tálalt fogásokat, és óvakodunk a mesterséges színektõl.

Szeretjük viszont a jégkrémet. Szerencsére nem aggasztanak bennünket elavult nézetek, melyek szerint a jégkrém torokfájást okoz, vagy nagyon hízlal. Az első egész egyszerűen nem igaz, a másodikat pedig ki lehet kerülni olyan fagyik felkutatásával, amelyek nem hízlalnak. Egészségmániás világunkban jó sok ilyen van. Különösen finomak, amelyek pl. jogurtból készülnek (mint a Carte D’Or Fruit & Fresh), vagy a sorbet-k, ahol a sok-sok gyümölcs a lényeg.

Abból viszont nem engedünk, hogy az a bizonyos kiválasztott fagyi finom legyen és szép. Bár természetesen tudjuk, hogy még a gyümölcsös jégkrém sem állhat teljes egészében gyümölcsből, hiszen akkor nem lenne jégkrém, de igyekszünk megtalálni a legszebb és legtermészetesebb színű példányokat.

Ott van például a nyár legnagyobb slágere: a citromos variáns. Már gyönyörű, friss, halvány citromszíne is a felfrissülés élményével kecsegtet. Az őszibarack barackszíne az édes és a lágy ízek olyan kombinációját ígéri, aminek nem lehet ellenállni.

Ha pedig hűvösebb napra virradtunk, netán leszállt az este, jöhet a csokoládé mélybarnája, amelyben a megbújó csokidarabok csak fokozzák az élvezetet. Ilyenkor kerül elő a madártej is, melyben a fehér és vaníliasárga csíkok élénken emlékeztetnek a valódi madártej krémes és habos felére. Csak éppen itt összeolvadva, jéghidegen produkálják az ízorgiát.

Csak az a fő, hogy olyan változat kerüljön a kehelybe, aminek színe nem rikító, nem hagy napokig maradandó nyomot fogyasztójának száján. Tehát, ami nem túlzó, hanem természetes és egészéges. És ez szinte garantálja majd a finom ízeket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top