Szabadidő

Macskanõ

A film amazonok harcára emlékeztet, amely a Macskanõt elbûvölõen alakító Halle Berry, és a még mindig csodásan festõ, a férfiak elemi ösztöneire ható, és a filmben az intrikus szerepében felbukkanó Sharon Stone között zajlik.







Hű, micsoda Nő ez a Macskanő – Kattints ide!
A héten ismét egy képregényfigura bírt rá arra, hogy moziba menjek, nevesen a Macskanő. Batman szexis ellenfele, akit anno a szépséges Michelle Pfeiffer keltett életre a Denevérember második részében, most egy másik bombanő, Halle Berry megformálásban látható viszont a vásznon, aki azt követően kapta meg a szerepet, hogy két kolléganője, nevesen Ashley Judd és Nicole Kidman egyeztetési problémákra hivatkozva visszamondta a felkérést.

Lévén a képregények világában kevés az önálló történettel rendelkező női hős (közülük Barb Wire-t Pamela Anderson alakította, a Tank Girlt pedig Lori Petty), a filmmogulok, mint arra a Macskanő és a Jennifer Garner és Kovács doki (Goran Visnjic) főszereplésével készülődő, a Daredavil szerelmének szentelt Elektra c. mozi a bizonyíték, maguk kreálnak a képregények női mellékszereplőinek újsütetű történeteket, kisebb-nagyobb sikerrel.







Amazon, harc közben
A Macskanő esetében a hangsúly a kisebben van. Hiába comics-adaptáció a film, engem sokkal inkább valamiféle női csúcstalálkozóra emlékeztetett, mely a főhős, a Macskanőt alakító elbűvölő Halle Berry, és a kilencvenes évek elsőszámú szexikonja, a még mindig csodásan festő, a férfiak elemi ösztöneire ható, és a filmben az intrikus szerepében felbukkanó Sharon Stone között zajlik.

A leginkább szado-mazo szerelésre hajazó bőrruciban a háztetőkön ugrándozó Berry, aki, hogy fetisiszta-érzetünk teljes legyen, még egy ostort is magával visz az akcióira, és az ötvenhez közelítő gyönyörű Stone a film két elsőszámú látvány-effektje, az ő macska-egér harcukhoz képest a történet tulajdonképpen elhanyagolható.

A film szerint a gátlásos grafikus, Berry annak a hatalmas, kozmetikai szereket gyártó multivállalatnak az alkalmazottja, melynek Stone az egyik részvényese. Hősnőnk egy szép napon ráébred, hogy a grandiózus reklámkampánnyal beharangozott legújabb termék, az öregedést gátló csodakrém valójában méreg a szervezetre, mellékhatásai visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezetnek. Nem árulok zsákbamacskát, ha elmondom, amit az, aki a Denevérembert látta, amúgy is sejt – a félénk grafikusnő felfedezéséért az életével fizet, ám fantasztikus képességekkel megáldott, bosszúszomjas Macskanőként születik újjá.







Wow! Kattints ide!
Hogy a filmből a szerelmi szál se maradjon ki, arról Benjamin Bratt gondoskodik – ő az a nyomozótiszt, aki a nem éppen szuperhősnőkhöz méltó életet élő, gyémántlopásba keveredő Macskanő, valamint a kozmetikai cég körüli titokzatos gyilkosságok ügyében vizsgálódni kezd.

A filmet a képregény-adaptációk purista elkötelezettjeinek semmiképpen nem ajánlom, annak azonban feltétlenül, aki kedveli, ha a vásznon sokat cicáznak, és az ellen sincs semmi kifogása, ha egy alamuszi macska nagyokat ugrik.

Rozi étvágya a film alatt:






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top