Szabadidő

Indián nyár

Biztosan, úgy érzed, hogy hamar eltelt ez a nyár, és még sem testileg, sem lelkileg nem készültél fel a robotolós, szürke hétköznapokra? Pihennél még egy picit? Akkor hosszabbítsd meg a nyarat!

Az ősz beköszöntével új tempóhoz kell hozzászoknunk – bágyadtabban süt már a napsugár, tompábbak lesznek a fények, és a nappalok is egyre rövidülnek. De akárcsak a többi évszaknak, az ősznek is megvan a maga varázsa – fantasztikus színekkel és illatokkal lep meg minket. Mielőtt hát végleg beletemetkeznél a munkába, kapcsolj ki, és csenj el a nyárból egy-két pillanatot, élvezd a szabadban az utolsó melengető napsugarakat!






Irány a tenger!
Ne gondold, hogy szeptemberrel vége a vakációnak – a kora őszi napok kiválóan alkalmasak a kötelezően előírt éves napfény-adag beszerzésére. Sokan pont a vénasszonyok nyarára tartogatják szabadságukat – nem minden ok nélkül. Az utószezon nem elhanyagolható előnye, hogy sokkal több akciós utazási ajánlat közül választhatunk, sőt egyes légitársaságok is komoly kedvezményeket kínálnak.

A közkedvelt tengerparti üdülőhelyek ilyenkor elcsendesednek, nincs már lávafolyamként hömpölygő turistaáradat, a tikkasztó hőséget is megússzuk, de a tengervíz hőmérséklete még élvezhető. Búvárkodhatsz kedvedre, süttetheted a hasadat a tengerparton, vagy benevezhetsz akár egy hajókirándulásra is. Az enyhe időjárásnak köszönhetően kellemesen elmerülhetsz a mediterrán világ kulturális látnivalóiban is.






Két keréken…
Ha nem bántál takarékosan a szabadsággal, és hosszabb kiruccanás már nem fér bele, akkor se csüggedj! Pattanj kerékpárra, és meg se állj a Balaton-felvidékig – a vadregényes pannon táj talán ilyenkor mutatja legszebb arcát. Mindenképp ejtsd útba a salföldi majort, de a hatalmas sziklákból álló szentbékkállai kőtenger is megér egy kis kitérőt.

Ezen a vidéken a borászatnak is nagy hagyományai vannak, számos borospince őrzi a régi hangulatot – ha előrelátó vagy, néhány üres pillepalackkal felszerelkezve indulsz útnak. Ha eleget tekertél, táborozz le, és rendezz pikniket egy árnyat adó fa tövében.

 






Nyárbúcsúztató kerti parti

Ha nem szívesen mozdulsz ki otthonról, csapj hatalmas kerti partit barátaidnak. Nem kell más hozzá, mint egy-két nyugágy, színes lampionok, és persze néhány tuti recept. Mindenki kapja a hóna alá a nyaralás alatt készült fotókat – az összejövetel remek alkalom a vakáció legszebb élményeinek felelevenítésére, vagy akár a jövő nyári vakáció megtervezésére.






Nagy őszi bőrregenerálás

Eljött az ősz, és rémülten pillantasz a tükörbe? A nyár bizony megtette a magáét – nem véletlenül mondják, hogy a bőr öregedése szempontjából ez a legrizikósabb időszak. Bőröd száraz, fakó, néhol megvastagodott, a barnaság is lekopik lassan, és az utálatos narancsbőr is megmutatja magát.
A légkondi, a napfény, na meg a szmog következményeként a bőrben sokszorosára emelkedik a szabadgyökök száma, amelyek károsítják a feszességért, rugalmasságért felelős kollagénrostokat.

Vegyél nagy levegőt, és vesd alá magad egy nagy regeneráló kúrának – a kozmetikai szalonok számtalan bőrregeneráló megoldást kínálnak, de a legújabb készítményekkel felfegyverkezve otthon is eredményesen veheted fel a harcot.






Gyümölcsnap

Egész nyáron tömted magadba a lángost és a jégkrémet? Lassan alig férsz a ruhádba? Akkor ideje véget vetni a mértéktelen habzsolásnak. Iktass be étrendedbe egy gyümölcsnapot – nemcsak a közérzeted lesz jobb, de néhány felesleges kilótól is megszabadulhatsz. Ősszel dúskálhatsz az egészségesebbnél egészségesebb gyümölcsökben – ropogtass hamvas kékszilvát, csipegess zamatos szőlőt, de most érik a körte és a ringló is. Arról nem is beszélve, hogy a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek hatékony kiegészítői bármilyen fogyókúrának. Ráadásul pillanatok alatt előállíthatók, kétségkívül adalékanyag-mentesek, és az ízük is mennyei.





 
Ha ősz, akkor szüret
És végül, de nem utolsó sorban: nincs ősz szüret nélkül. Ha idén nem vagy hivatalos egyetlen szüreti mulatságra sem, ne lógasd az orrod – országszerte egymást érik a szüreti fesztiválok, ahol feltankolhatsz a jobbnál jobb borokból, mustokból. Egy pohárka bortól nemcsak egészségesebb leszel (gazdag ásványi anyagokban, baktériumellenes hatású, növeli a szervezet anyagcseréjét), de közérzeted, hangulatod is garantáltan fantasztikus lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top