Szabadidő

Villányi újborköszöntõ ünnep – november 6.




Villányi újborköszöntő ünnep a Bortrezor Klub Pincéjében

Cím:
BORTREZOR KLUB PINCE
Villány, Arany János u. 7.

Az Újborköszöntő Ünnep nem más, mint az újborok ünnepélyes megáldása a Márton nap jegyében készülő étkek és meghívott villányi termelők újborainak kíséretében.

A villányi Bortrezor Pincéről:

Az 1997-ben létrehozott 1600 m2 alapterületű Villányi Bortrezor egyrészt mint borgyűjtők klubja, másrészt mint nagyobb csoportok fogadására alkalmas pince üzemel. A borgyűjtő klubnak eddig 46 tagja van. Az igényesen kialakított trezor cellákban több ezer palackot tárolnak a magángyűjtők ideális körülmények között. A Bortrezor “megapince” 200 fős kapacitású hatalmas központi terme, végében kiemelt színpaddal nagyszabású rendezvények lebonyolítására alkalmas koncertterem, borkóstoló és vendéglátóhely is egyben. A borhoz kínált menüben kiemelt helyen szerepelnek a régi magyar konyha étkei (Magyar Recepttár arhívum), ezen belül is elsősorban a helyi étkek. A folyamatosan nyitva tartó pincében már tradicionálisnak mondható kulturális és gasztronómiai rendezvények kerülnek megrendezésre minden évben: Pünkösdi bortúra Borbál Borkirály és Királynő választással, Őszi Újborköszöntő, Szilveszteri mulatság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top