Szabadidő

Monaldi-Sorti: Imprimatur

A latin cím és a komoly külsõ máris komoly tartalmat ígér. Arról nem beszélve, hogy a borító alján diszkrét fogalom határozza meg a mûfajt: történelmi thriller.





A könyv külsejét tekintve történelmi elemző műnek is elmenne. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. A XIV. Lajos korában játszódó történet olyan cselszövésekről lebbenti fel a fátylat, amelyek akár meg is történhettek. És ha megtörténtek, jócskán megváltoztatják a történelmet.

A történet egy római fogadóban játszódik, ahova vegyes társaságot zárnak be egy téves pestisriadó miatt. Az inas nemsokára megbarátkozik a volt kasztrált énekessel, aki a francia király kéme. A Róma alatti katakombákban bősz nyomozásba kezdenek, melynek eredményei megrengethetnék az akkori világot. Az inas pedig minden nap leírja az aznapi eseményeket. A regény a naplón kívül a leírtak tudományos alátámasztása is.

Hogy ez nem hangzik elég izgalmasan? De bizony az! Krimi a javából, ahol igencsak szükség van az odafigyelésre, különösen azoknak, akiknek nincs a kisujjában az 1600-as évek történelme. A fordulatos történet ráadásul elképesztő gasztronómiai leírásokat is tartalmaz, nem beszélve a római katakombák világának bemutatásáról.

Imprimatur: Nyomtattassék ki! Vajon rákerül a műre a pecsét 2040-ben, az utolsó, áldott pápa idején? Vagy örökre a homályba vész a történet?

A könyv a Magyar Könyvklub gondozásában jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top