Szabadidő

Adventi virágkötészeti kiállítás

A hétvégén a Parlamenttel szemben lévõ Néprajzi Múzeumban gyakorolhatjuk az adventi koszorúk készítésének titkát. Lesz habcsók bemutató és szaloncukor készítési verseny.





ADVENT 2004 – Virágkötészeti verseny, kiállítás, bemutató és vásár
Jegyár: Felnőtteknek 700 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 350 Ft, családi jegy 1000 Ft

Néprajzi Múzeum
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Tel: (1) 473-2400
Fax: (1) 473-2401
E-mail:
neprajzi.budapest@museum.hu

A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete a Néprajzi Múzeummal közösen tizenhárom éve rendezi meg a karácsonyi ünnepeket megelőző Advent kiállítást. A szervezők célja, hogy a virágkötő szakmát művelőkkel és a nagyközönséggel megismertessék a virágkötészeti divatot, a divatszíneket, valamint hogy felhívják a figyelmet a szép, ízléses kompozíciókra; emellett versenyt és bemutatókat is rendezzenek.

A Néprajzi Múzeum aulájában és az első emeleten megrendezendő kiállításon az ország vezető virágkötői mutatják be elképzeléseiket a karácsonnyal, az adventtel kapcsolatosan. A virágkötészeti versenyre a virágkötők nagyméretű adventi koszorúkat és térkompozíciót készítenek természetes anyagokból. Az “Karácsonyi térkompozíció” téma lehetőséget biztosít a versenyzőknek, hogy advent üzenetével kapcsolatos gondolataikat, látomásaikat alkotásaikkal közvetítsék számunkra.

Az adventi koszorúk és karácsonyi díszek, valamint népi iparművészeti alkotások vásárán az érdeklődők a helyszínen megvehetik az alapanyagokat és a kész díszeket is.





A kiállítást és a vásárt virágkötészeti bemutató egészíti ki: az aulában felállított színpadon ismert virágkötő mesterek és fiatal szakemberek mutatják be az adventi és karácsonyi díszek készítésének folyamatát, elképzeléseiket a hagyományos és modern koszorúkról, asztaldíszekről. A bemutatók mind a három napon 15 és 17 órakor lesznek. A kisebbeket kézműves foglalkozások várják: a múzeum első emeletén gyakorlott virágkötő, kézműves és népi iparművészek irányításával felnőtt és gyermek látogatóink adventi és karácsonyi díszeket, ajándékokat és kopogtató koszorúkat, illatos, virágokkal teli szappanokat készíthetnek.

A Szamos Marcipán szakemberei bemutatják, hogyan készíthetünk otthon szaloncukrot és habcsókot. A habcsók-készítési bemutató november 20-én és 21-én 13 órakor, a szaloncukor készítési bemutató 19-én 13 órakor és 21-én 11 órakor kezdődik. November 20-án szombaton 11 órakor megtudhatjuk a szaloncukor-receptgyűjtés pályázat győztesének nevét.

A rendezvényhez kapcsolódik Holló Bernadett virágkötő önálló kiállítása. A megnyitón közreműködik a Concentus Consort kamaraegyüttes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top