Szabadidő

Mindjárt megõrülök! – Bridget Jones kritika

Rozi egész évben izgatottan készült, hogy megnézze a lökött szingli történetének folytatását. Kritikájából kiderül: hiába van álompasink, aki szeret minket, a boldogságért ugyanúgy meg kell küzdenünk, mintha szinglik lennénk.







Bridget Jones kisasszony
Gondolom, minden szinglik anyját, Bridget Jones kisasszonyt nem kell senkinek bemutatni. Ő az, ki néhány évvel ezelőtt kiírta, kibeszélte magából a munkasikereken és párkapcsolati kudarcokon edződött magányos, harmincas nők állandó problémáját: a krónikus férfihiányt.

Most Bridget (Reneé Zellweger) visszatért, és természetesen az első részből megismert hódolóit is magával hozta – a minden lében kanál sármőr könyvkiadót, Daniel Cleavert (Hugh Grant), és a tartásáról és kimért stílusáról elhíresült úriembert, az emberjogi ügyvédet, Mark Darcyt (Colin Firth).







A sármőr könyvkiadó
Az új rész ott kezdődik, ahol az első véget ért – Bridget nem magányos már, az ügyvéd úr fülig szerelmes kedvese, és ezen új szerepkörében kell helytállnia. A feladat nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre hihetnénk, az álmokkal csak egy probléma adódhat: az, ha valóra válnak. Hősnőnk egyszerre próbál eleget tenni egy párkapcsolat és munkahelye kihívásainak, ahol egy utazási magazin műsorvezetésével bízzák meg. Helyzetét külön súlyosbítja, hogy Daniel Cleaver közvetlen munkatársaként kell dolgoznia, ráadásul az eszményi barát, Mr. Darcy körül is feltűnik egy gyönyörű, agilis, nyakigláb ügyvédnő, Rebecca (Jacinda Barrett)…





Aki szerette az első részt, a Mindjárt megőrülök! alcímre keresztelt folytatásban sem fog csalódni – Bridget öniróniára hajlamos dumája a régi, még mindig idétlenebnél-idétlenebb helyzetekbe képes keverni magát (ezek egy része kissé fárasztó, többségük azonban tényleg vicces, méltó egy hatalmas sikert arató romantikus komédia második részéhez); és a két udvarló is hozza a szokásos formáját: Grant laza, hódító és lehengerlő, Firth megbízható, hűvös és nagyon odaadó. Ráadásul a film központi kérdése is radikálisan módosult – hősnőnket, most nem az foglalkoztatja, hogy talál-e magának pasit, hanem: férjhez megy-e valaha?

A világ nem csupán lélekben nyílik ki Jones kisasszony előtt a folytatásban, de konkrét értelemben is – előbb egy igen kínosra sikeredett ausztriai sítúrán vesz részt, majd az utazási magazin moderátoraként Thaiföldre látogat Daniel Cleaver társaságában, ahol drogcsempészés vádjával még a börtönkosztot is kipróbálhatja a thai konyha specialitásai után. 





Bridget Jones – Mindjárt megőrülök! könnyedén teljesítette az elvárásokat – pergő, habkönnyű, vicces, érzelemdús vígjáték kerekedett belőle, melyen a szinglik ugyanolyan önfeledten szórakozhatnak, mint a párkapcsolatban élők, ráadásul minden különösebb veszély nélkül tesztelhetik a helyzetüket, és elgondolkozhatnak azon, hogy melyik út is járható a számukra.

Fotók: www.uip.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top