Szabadidő

Szex és New York DVD

A négy csajszi pszichoterápiának is beillõ kalandjait ezúttal DVD-n is élvezhetjük. A Szex és New York igazi lányoknak, asszonyoknak, csajoknak, feleségeknek, nõciknek való szórakozás.

A szállóigét, mely szerint Carrie Bradshaw tudja, mi a jó szex vagy nem fél megkérdezni, mindannyian jól ismerjük. Az HBO kultsorozatának a karácsonyi ünnepekre jelent meg a tengerentúlon a teljes DVD-kiadása, ehhez képest kicsiny hazánk az első két szezon piacra dobásával mondhatnók, nem kapkodja el a dolgokat, a rajongóknak marad az anyacsatorna és a Viasat 3, mely „az ismétlés a tudás anyja” elve alapján újra műsorra tűzte az első részeket.

Pedig jó néhányan (magamat is beleértve) itthon is függővé váltunk már – a négy szingli csaj a mindannyiunkban ott rejtőző nőtípusok megtestesítőjeként hétről-hétre csavarja az ujja köré a nézőket, legyen szó olyan archetipikus szerepekről, mint a szerető, az anya, a feleség vagy olyan modern képződményekről, mint a munkaalkoholista, karrierista, független nő.

Hogy miben rejlik a titkuk, sokan próbálták megfejteni már – számomra legfőképpen abban, hogy a szituációk, melyekbe keverednek, nagyon is ismerősek (munkavállalás, vásárlás, az elengedhetetlen fontosságú kiegészítők, bonyolult, esetenként kevésbé komplikált párkapcsolatok etc.)

Ami pedig a legfőképpen hozzájuk köt, az az a mód, ahogyan a tradicionális női szerepekhez hozzáállnak – bizony, ha nem is illik beszélnünk róla, de mindannyiunkban merültek már fel kétségek a párválasztással kapcsolatban, uram bocsᒠaz anyasággal: biztos, hogy pont most és pont ez az, amire vágyom? Nem lehet, hogy csak szüleink kitaposott, bejáratott útjára léptem, közben pedig megfeledkeztem arról, mit is akarok valójában? Olyan ez a négy csaj, mint valamiféle pszichoterápia – kínos, a saját életünkre vonatkozó kérdésekkel szembesítik az ember lányát, teszik mindezt pofátlanul szabadszájúan, megbotránkoztatva ezzel a szemérmesebb nézőket.

Az ellenlábasok szerint a négy leányzó valójában négy férfi, méghozzá négy homoszexuális férfi (a sorozat producerei a New York-i gay community megbecsült tagjai), a szériában felbukkanó csajok nem is léteznek a valóságban, különösképpen pedig kicsiny honunkban nem.

Ki kell ábrándítanom őket. Ha nem is Chanel, nem is Vogue, és nem is Mr. Big, de magyar viszonylatban is akad mindenütt valami spéci márka a háztartásban (ha más nem, egy üveg Chanel), az NLC-t naponta olvassuk, és párkeresés közben – a megfelelő konzekvenciát levonva – találkoztunk már a különböző férfitípusokkal a kedves, megbízhatatlan sármőrtől kezdve a jó férjanyagon keresztül, a „csak megszólalásig szépig”.

Végső konklúzióm: a Szex és New York igazi lányoknak, asszonyoknak, csajoknak, feleségeknek, nőciknek való szórakozás. De ez maradjon a mi titkunk. És az érzékeny lelkületű férfiakat, akik fanyalognak vagy túl kritikusak, tartsuk távol a képernyőtől.

Rozi étvágya a film alatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top