Szabadidő

Yamato – japán ütõsök világpremierje Budapesten

A Yamato dobosai évek óta járják a világot, és régi vágyuk volt, hogy Magyarországon is felléphessenek. Épp ezért választották Budapestet a legújabb produkciójuk világpremierjének helyszínéül.

A Yamato társulatot Masa Ogawa 1993-ban alapította Narában, amely város a hagyomány szerint a Japán kultúra bölcsője. Jelenleg Asuka faluban, Nara megyében élnek és dolgoznak. A világot japán tradicionális hangszerekkel, a Wadaiko dobokkal járják immár tíz éve, a Budapest Kongresszusi Központ-ban 2005. február 9-10-én láthatóak.

Az előadásaikban a dob ősi ritmusa a szívdobogás hangját, mint az élet lüktetését imitálja. A Yamato dobosai több mint 900 előadásban, több tucat országban járják a világot, ez idáig előadásaikat több mint egymillió ember előtt mutatták be.

A társulat régi vágya, hogy Magyarországon léphessen fel, ezért a legújabb produkciójuk világpremierjének helyszínéül Budapestet választották. Az új előadás merészen ötvözi a tradicionális
dobokra épülő (köztük egy több mint 400 éves fából készült odaiko dob) japán zenei motívumokat a legmodernebb látványtechnikai showelemekkel.

Jegyek kaphatók:
A Concert & Media, az Interticket és a Pódium irodáiban, valamint a Kongresszusi Központban kaphatók, 6.000, 8.000, 10.000 .és 12.000 forintos áron.

Forrás: Terasz.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top