Szabadidő

Szex és New York

Négyen vannak. Tündöklõen szépek és elegánsak. Már meg is ismerhettük mindennapjaikat: Carrie, Charlotte, Samantha és Miranda, a Szex és New York címû sorozat szereplõi.

Mi is valójában a siker titka? Ez már a 21. század televíziózása, legalábbis Amerikában. A Szex és New York komplett életérzést kíván nyújtani rajongóinak. A főszereplő hölgyek életrajza a legfinomabb részletekig kidolgozott, vagyis sorozatbeli énjük szinte önálló, hiteles személyiség. A négy mindenre elszánt, harmincon túli barátnő (Carrie, Charlotte, Samantha és Miranda) bemutatja a környezetükben élő férfiaknak, hogy minden látszat ellenére tudnak igazán dögösek és lélegzetelállítóak lenni. A nemiséget egyszerre áldásként és átokként élik meg – a macsók reakcióitól függetlenül. Mit is lehet mondani például egy olyan fonák helyzetben, mikor egyik szerelemtől elalélt főhősnőnket reggelre 1000 dollár készpénzzel lepi meg rezzenéstelen arccal újdonsült és valószínűleg egyszeri hódolója? Van olyan igazi nő, akit nem lepne meg ez a gesztus? A Szex és New York szituációin lehet vitatkozni, és talán pont ez a jó. Abszolút szabadszájú nőiességet sugall a sorozat, ám óriási mennyiségű öniróniával szól a nőiességről.

Tele van a város szerelemmel… Erre az alapigazságra kíváncsi és ezt is vallja a csípős nyelvű újságírónő, a társaság motorja és a divat diktárora, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Carrie hetente jelentkezik társasági rovatával New York egyik legolvasottabb lapjában. Az olvasók hétről-hétre új kalandokat várnak Carrie-től. Hogy miről ír, mi a muníciója hétről-hétre? Saját átszűrt tapasztalatai, illetve barátnői tanulságos esetei a mindenkori nagy Őkkel. Ja igen, Ők jönnek és mennek… Carrie az olvasók szemében a szabadság és a szabadosság megtestesítője, a tabukat döntögető sikeres nő, aki mindig is lenni akart. Carrie felveti a kérdéseket, amelyekre ő is választ vár, akárcsak barátnői vagy olvasói: „Sok ezer, talán sok tízezer olyan nő él a városban, mint mi. Utaznak, adót fizetnek, örömmel fizetnek akár négyszáz dollárt is egy szandálért. Egyedül vannak. Olyan ez, mint a híres szfinx rejtvénye: miért van ilyen sok facér nő, és miért van oly kevés hozzánk való facér férfi?” A választ talán most sem kapjuk meg, de elleshetünk apró trükköket, megoldásokat, vagy legalább tanulságos, elvetendő ötleteket.


Szeretnél még többet megtudni az Ally McBeal, valamint a Szex és New York sorozatról? Akkor összeállításunk neked szól:

• Csajok a csúcson »
• Átvillanni Bostonon »
• Szerelmem, NEW YORK »
• Fórum: AllyMcBeal vs Szex és New »
• Carrie, a divatikon »
• Szinkron és New York »
• Könyvajánló: Hat évad története és titkai »
• Rozi a moziból: Szex és New York DVD kritika »
• Filmzene – The Sex & The City »
• Akik főszerepet játszottak a négy barátnő életében – Udvarlók, férjek, szeretők »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top