Szabadidő

Szerelmetes hosszú hétvége

A szerelem örök, és vele együtt a késztetés is, hogy valami különlegessel lepjük meg párunkat. Egy romantikus hétvége tökéletes ajándék! És hogy hova csábítsuk szívünk csücskét? Íme néhány kedvcsináló úti tipp!
Ahol a csend, a nyugalom, a pihenés az úr

Szerencsére itthon is akadnak még érintetlen, vagy legalábbis kevésbé felkapott zugok, így a nyugalmat ígérő menedék után kutatva nem szükséges külföldi úti cél után néznünk. Minden feltétel adott egy szerelmetes, hosszú hétvége eltöltésére Vas megye délnyugati részén, az osztrák és szlovén határ vidékén elterülő változatos dombvidéken. Ha nyugodt, stresszmentes, vidékies hangulatban szeretnétek eltölteni ezt a pár napot, akkor az Őrség remek választásnak bizonyul.


A vidék szemet gyönyörködtető, mesebeli hangzású apró, természetközeli falvai a vidéki nyugalom felejthetetlen élményével ajándékozzák meg az ide látogatót. Csendes zugok, pihenésre csábító települések várják a romantikázni vágyókat, persze azért nem csak őket. Az Őrség szíve Őriszentpéter, melynek domboldalra épült házcsoportjai különös hangulatot árasztanak, az eredetileg nyolc szerből álló település egy része azonban mára már összeépült.

Szállást nemcsak itt, hanem a tájegység mindegyik településén találhatunk. A kristálytiszta vizű források, patakok által formált dombvidékek, a fenyves- és bükkerdők, tőzegmohás lápok pedig ideális helyszínei egy romantikus barangolásnak. Látnivaló is akad bőven a környéken: Pankaszon „szoknyás” fa haranglábban, Veleméren XIII. század végén épült templomban, Pityerszeren pedig falumúzeumban gyönyörködhetünk.

Elő a túracipővel!

Ha a láblógatás nem a mi műfajunk, és nem érjük be a passzív pihenés nyújtotta örömökkel, akkor célozzuk meg hazánk legmagasabban fekvő zugait, és adjuk át magunkat az aktív kikapcsolódásnak. Igaz ugyan, hogy hegyvidéki településeinket télidőben általában a síelés reményében keressük fel, de kiadós havazás híján sem kell lemondanunk az effajta magaslati élményekről, hiszen a Börzsönytől kezdve, a Cserhát, de természetesen a Mátra, a Bükk hegységen át a Zemplénig bőséges programra, mindenekelőtt nagyszerű túralehetőségekre bukkanunk.

Ha a Mátra a kiszemelt célpont, akkor a néhány kilométeres túraútvonaltól a komolyabb, akár 30-40 kilométeres útvonalig mindent találhatunk. A környék egyik legjelentősebb kirándulóközpontja Mátrafüred, innen számos túraút indul. Rövid sétákat tehetünk Mátraházáig vagy a bobpályával is kecsegtető Sástóig, ha pedig valamivel megerőltetőbb mozgásra vágyunk, akkor érdemes egészen Parádsasvárig elgyalogolnunk. A Bükk hegység sincs híján erdei élményeknek, csodálatos kirándulásokat itt is tehetünk, a különböző túrákon eljuthatunk a Hámori-tóhoz, a Szeleta- vagy az István-barlanghoz. Szilvásvárad és a Szalajka-patak völgye szintén túrázásra csalogat, télen csodaszép látványt nyújt a helyenként jégcsappá merevedett vízesés.

 

Kényeztető hétvége – dupla örömök


Garantáltan romantikus hangulatban ünnepelhetjük meg kedvesünkkel a szerelmesek napját, ha egy intim hangulatú kastélyszállót vagy egy  wellness-szolgáltatásokat is nyújtó létesítményt választunk kikapcsolódásunk helyszínéül. Így nem csupán a főúri bánásmódból vehetjük ki részünket, hanem teljes testi-lelki megújuláson is részt vehetünk.

A legtöbb kastély- és wellness-szálló nagy gondot fordít a kikapcsolódni vágyók kényeztetésére, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő felfrissülési módot. Ha fürdőzésre vágyunk, a szálloda uszodájában kialakított gyógy- és/vagy termálvizes medencében áztathatjuk magunkat, de választhatjuk a jótékony izzadást is a fény- és aromaterápiás szaunában, gőzfürdőben. A kondicionálóterem, a gyógyterápiás kezelések, valamint a különféle masszázsok (svédmasszázs, lávaköves masszázs, thai masszázs) is mind-mind az újjászületésünket szolgálják, és a legtöbb wellness-szálló kínálatában megtalálhatók. 

Tipp: Érdemes olyan kastélyt vagy szállót választanod, aminek hatalmas park is van a környezetében, ahol romantikusan andaloghattok két kényeztető program között.

• Ti írtátok – fórumajánló •

• Wellness hosszú hétvége »
• Hosszú hétvége, de hol? »
• Hosszú hétvége Mo-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top