Szabadidő

A Szex és New York és a divat

Nem csak a négy barátnő szövevényes szerelmi élete ültette le a képernyő elé hat évadon át a nézőket, hanem a lányok gondosan, biztos stílusérzékkel válogatott ruhatára is.
„Egy tipikus nap? Reggeli Balenciagával. Délelőtti kávézás Vivienne Westwooddal. Ebéd Lacroix-val… amihez de la Renta is csatlakozik. Desszertnek pedig – Karl Lagerfeld.”

Carrie Bradshaw

Patricia Field jelmeztervezőnek volt köszönhető, hogy a megjelenésük éveken át mindig izgalmas és friss tudott maradni – akár a legdrágább darabokba, akár turkálókban talált holmikba bújtak.

Pat Field nélkül elképzelhetetlen a Szex és New York – szögezi le Sarah Jessica Parker. – Nélküle egyszerűen nem tudtuk volna folytatni a történetet, pont. Elképesztő ötletei vannak, fütyül minden szabályra. Pótolhatatlan, helyettesíthetetlen.”

Fieldet sem kellett sokat győzködni, hogy újra a stáb tagja legyen: „Ha ennyi éven át együtt dolgozol egy csapattal, akkor az lesz a második családod. Nagyszerű volt újra találkozni, és ott folytatni, ahol abbahagytuk.”

De közben azt is pontosan tudta Field, hogy a jól ismert figurák ruhatárának összeállítása nem lesz könnyű feladat – éppen azért, mert sokak számára divatikonná váltak. „Figyelembe kellett vennem, hogy a nézők életének részei a lányok, és árgus szemmel fognak figyelni minden apró részletre. Ugyanakkor eltelt négy év, ami alatt sokat változtak, és ezt is meg kell jeleníteni.”

Carrie például sok szempontból érettebb, mint amikor utoljára láttuk. „Szerintem Carrie szexibb lett, mert kiteljesedett, magabiztosabb nő most – mondja a tervező. – De persze továbbra is eklektikus a stílusa.”

A divat is változott – teszi hozzá Sarah Jessica Parker -, de Carrie is. És vele együtt változott a stílusa is. De ettől csak izgalmasabb lett.”

Parker nem csak főszereplője, hanem producere is a filmnek, ezért hónapokkal a forgatás előtt elkezdett Fielddel dolgozni. „Rengeteget kellett tárgyalni különböző divatházakkal, ráadásul közben voltak az európai és amerikai divathetek, sok szervezés árán jutottunk hozzá a ruhákhoz. De az nem kérdés, hogy megérte-e. Csodálatosak.”

A tévésorozat sikerének köszönhetően sok divattervezővel volt jó kapcsolatunk – mondja Patricia Field. – A műsor nagyon jót tett a divatnak. Ráadásul a tervezők szívesen látják viszont a ruháikat Sarah Jessicán, aki olyan, mint egy szupermodell.”

Field csak Sarah Jessica Parker számára nyolcvan összeállítást készített. „Ez nem csak nyolcvan ruhát jelent, hanem megszámlálhatatlan kiegészítőt, cipőket és ékszereket is” – teszi hozzá John Melfi producer.

Ha meg kéne becsülnöm, azt mondanám, jóval háromszáz felett volt a négy lány átöltözéseinek száma – mondja Field. – És ebben még nincsenek benne a többiek, akik szintén nem egyetlen ruhában jelennek meg a filmben. Inkább meg sem számolom, de minimum ezer öltözetről beszélünk. Monumentális munka volt.”

El sem hinnék, mennyi időt töltöttek a ruhapróbákon” – meséli Melfi nevetve.

Mindig hatalmas izgalommal és várakozással mentünk a ruhapróbákra – meséli Kim Cattrall. – Minden alkalommal legalább húsz állványon sorakoztak a ruhák, és szabadon garázdálkodhattunk, kipróbálhattuk a legvadabb ötleteinket is. Fergeteges divatbemutatókat csaptunk!

Végeláthatatlanul sorakoztak a táskák, méghozzá a következő szezon darabjai, amelyek még nem mentek ki az üzletekbe – teszi hozzá Kristin Davis. – És ugyanez volt a helyzet a cipőkkel. Paradicsomi állapotok!

Nem az volt számomra a legfontosabb, hogy a következő szezon divatját vonultassam fel, hanem az, hogy húsz év múlva is jó legyen visszanézni a filmet, hogy az akkori nézők is értsék, miért voltak ezek a lányok a stílusukról is híresek – mondja a tervező. – Vagyis az volt a célom, hogy gyönyörűek legyenek, függetlenül attól, hogy mikor nézzük őket.

Tipp: még több jelenet a filmből képgalériánkban. »

Szex és New York.lap.hu
Sarah Jessica Parker.lap.hu
New York.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top