Szabadidő

1000 álomcél

E kötet segítségével csodálatos utazásokról és vidékekről álmodozhatunk, hogy aztán egyszer valóban felfedezhessük ezeket a páratlan helyeket - vagy legalábbis egy részüket. A szemléletes szövegnek és a briliáns, színes fotóknak köszönhetően a világ legszebb úti céljait bemutató kaleidoszkóp tárul elénk.

A divatba jött képes útikönyvek között több szempontból is kimagasló helyet foglalhat el ez a kiadvány. Mindenek előtt a ténylegesen is ezer úti cél képi megjelenítésével. Amelyek között még az Antarktisz is szerepel!

Maguk a képek pedig – a lehetőségektől és körülményektől függően – gyakran újszerű, szokatlan, sablonokat kerülő beállításúak. A Sárga-folyót például egy rajta úszó, bőrtömlőkből és dorongokból kreált lélekvesztő segítségével mutatja meg. Egy másik kép azért lenyűgöző, mert kitűnően érzékelteti a méretkülönbségeket az Abu Szimbel előtt álló turistacsoport látványával. Másutt meg elkápráztat bennünket az arizonai Antelope Canyon optikai útvesztőjének fény-árnyék játékával. A burgosi Santa Maria-katedrális láttán nem győzünk csodálkozni a mellette nőtt két ciprus ugyancsak gótikus alkatán és méretein. A virginiai Williamsburg korhű jelmezesei tudatosítják bennünk az amerikai gyarmati idők tényét, és azt is, hogy a „népek olvasztótégelyében” is fontos dolog a hagyományápolás.

Megunhatatlan nézegetnivalókat rejteget e könyv minden lapja. Sajnálkozni csak azon lehet, hogy a világ jelentős területei, közöttük Oroszország éppen csak képviselteti magát. Már a világtól sokáig elzárkózó Kínában is több úti célpont érhető el, mint éppen Oroszországban. Erről természetesen nem ez a kötet tehet. Jó magam az ezer cél közül csak néhány tucatnyit láttam, ezért hát még egy ideig az álomcélok fotóival vigasztalódom. Amit sorstársaimnak is barátsággal ajánlok.

A könyv címe: 1000 álomcél
A könyv ára: 5.999 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó, 2007.

 

könyv.lap.hu
utazás.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top