Szabadidő

Utazzunk Nagy-Britanniába!

Még a gyakorlott Útitárs-olvasó is csak az ámulat-csodálat hangján tud megszólalni, ha a közelmúltban megjelent Nagy-Britannia kiadást a kezébe veszi.

Hogyne, hiszen az útikönyvek útkönyvéről van szó, és egyúttal arról az országról, ahol a céltudatos utazás már évszázadokkal ezelőtt is a hasznos időtöltések közé tartozott.

Mégis, miért olyan rendkívüli e kötet?

Talán leginkább azért, mert irgalmatlanul bőséges információ-tömegét sikerült egy hordozható méretű, hétszáz-egynéhány oldalas, színes, és roppant informatív külsőbe-belsőbe tömöríteni.

Ebben pedig a következő főbb tartalmak jelennek meg:

Nagy-Britannia bemutatása (térképe, történelme, évi eseményei), London és környéke, Délkelet-Anglia, Délnyugat-Anglia, Közép-Anglia, Észak-Anglia, Wales, Skócia, majd a további 150 oldalon a praktikus utazási tudnivalók bőséges tárgyalása következik.

A hasznavehetőséget jelentősen fokozza a megszámlálhatatlan, magas színvonalú illusztráció (térképvázlatok, ábrák, építészeti rajzok, fotók). Az útikönyvnek természetesen nem csak az utazók, de a Nagy-Britanniával bármilyen vonatkozásban (nyelv, kultúra, történelem, politika, gazdaság stb.) megismerkedni kívánók is nagy hasznát vehetik.

A könyv címe: Nagy-Britannia (Útitárs-sorozat)
Főmunkatárs: Michael Leapman; Fordította: Dr. Thomka István, Tamás Anna, Molnár Anna
Kiadó: Panemex Kft., Budapest, 2008

 

könyv.lap.hu »
útikönyv.lap.hu »
anglia.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top