Szabadidő

Hogy őszinte legyek, nekem csak a sztori számít

Nemrégiben jelent meg a Hancock című film DVD-n Charlize Theron és Will Smith főszereplésével. A film bemutatója előtt beszélgettünk Charlize Theron színésznővel.

– Mi volt az, ami megtetszett a Hancock forgatókönyvében?

– Theron: A válasz nagyon egyszerű, elolvastam és megfogott. Azt gondolom, hogy Will Smith ezzel a filmmel meg fogja változtatni a független filmekről és a kasszasikerekről kialakult vélekedéseket. Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy igazán jó színészi alakítást csak a független filmekben láthatnak, míg az úgynevezett kasszasiker filmek csak az effektek, akciójelenetek és silány színészi játék hordozói. Ez utóbbiakról azt tartják, hogy a színészek csak azért vállalnak bennük szerepet, hogy legyen miből kifizetni a számláikat. Engem Will azzal győzött meg, hogy csupa tehetséges embert válogatott össze, azt is tudtam, hogy ő is benne lesz, és hogy egy nagyobb volumenű alkotásról van szó, meg aztán ott volt ez a szép, összetett történet. Tetszettek a konfliktusok, amelyekkel a szereplők szembetalálják magukat, leginkább ez vezetett ahhoz, hogy elvállaljam a szerepet.

 

– A filmben Jason Bateman feleségét alakítod. A legtöbb filmben feleségként arra lettél volna kárhoztatva, hogy te legyél az elrabolt királykisasszony, szerető társ vagy a dekoratív kiegészítő. Mit láttál ebben a szerepben? Mennyiben kellett hozzátenned a karakterhez?

– Theron: Minden a sztorin múlik. Az emberek szeretik bonyolítani a dolgot, de mindennek az az alapja, hogy kell egy jó történet. Itt egy nagyon kerek, jól átgondolt történet az alap. Azok a nők, akik tudatosan próbálnak felépíteni egy általuk kitalált életet maguknak, egytől egyig becsapják magukat. A filmbeli Mary is ilyen. Elhatározza, hogy a zöldövezetben élő nők nyugodt kispolgári életét éli majd, tökéletes anyaként és mintafeleségként. Ebben a burokban él, és borzasztóan ragaszkodik mindenhez, ami ehhez a mesterségesen felépített világhoz tartozik. Eszelősen félti ezt a kis birodalmat, harcolni is kész érte, ha a sors úgy hozza. Az ilyen emberek rejtegetnek valamit a személyiségükből, amitől félnek. Maryvel is pontosan ez a helyzet. Nagy kihívás egy ilyen komplex karaktert eljátszani. Az emberek szeretik azt hinni, hogy az olyan nőknek, akik házasságban élnek, és gyerekeik vannak, nincsenek belső félelmeik azt illetően, hogy esetleg nem maradéktalanul elégedettek az életükkel, bármennyire szeretnék is, hogy ez ne így legyen. A film rácáfol erre a közhiedelemre akkor, mikor Hancock felbukkan Mary életében. Amitől a legjobban rettegett, bekövetkezik, az élete a feje tetejére áll – annak a mindent elsöprő szenvedélynek köszönhetően, amelyet Hancock lobbant fel benne.

– Hogyan jellemezné Mary és Hancock viszonyát? Mary nem akarja, hogy a férje segítsen ezen az emberen.

– Theron: Hát persze, azért nem akarja, hogy a férje segítsen neki, mert pontosan tudja, hogy mit szül benne a férfi közelsége. Nem akarja, hogy ott legyen, mert az állandó feszültség, amelyet a vonzalmuk szül, felborítaná a tökéletes családi nyugalmat, amelyet olyan gondosan kialakított. Ha ott van Hancock, előbb-utóbb be kell ismernie saját magának, hogy mennyire vonzódik ehhez az emberhez, szembe kell néznie saját érzéseivel, ami azzal jár, hogy kipukkad a buborék, amiben eddig élt.

– Beszéljünk egy kicsit Will Smithről is! Mit nyújtott neked színészként?

– Theron: Ez volt a második alkalom, hogy együtt szerepeltünk egy filmben. Korábban a Bagger Vance legendájában (The Legend of Bagger Vance) játszottunk közösen, de az nyolc vagy kilenc éve volt már. Hát, nagyon megkedveltük egymást. Matt Damont is beleértve. Nagyon jól éreztük magunkat végig. Abban a filmben nem volt túl sok közös jelenetem Will-lel, de a forgatás alatt sokat viccelődtünk egymással. Már akkor tudtam, hogy nagyon csípem őt, és hogy még sok felfedeznivaló van egymásban színészként.

Mikor elolvastam a Hancock forgatókönyvét, már tudtam, hogy ő is benne lesz a produkcióban. Jó volt a forgatókönyv, de nagyon sokat nyomott a latban, hogy Will is benne volt. Egészen kivételes tehetségnek tartom. Ritka jelenség, hihetetlenül okos, mindent pontosan ért, és inspirál engem is a játékával. Ami miatt teljesen beleszerettem, az az, hogy képes minden követ megmozgatni azért, hogy a legjobbat nyújtsa. Nem az a típus, aki elégedetten hátradől. Hihetetlenül keményen tud dolgozni. Nagyon érdekes kapcsolat fűz hozzá. Színészként nagyon egy húron pendülünk, remekül tudtunk együtt dolgozni, úgy tudom, erről ő is hasonlóan vélekedik. Az egész nem arról szólt, hogy túljátsszuk egymást, hanem hogy kihozzuk egymás játékából a legjobbat. Teljes volt az összhang kettőnk között. Jason pedig nem zavarta meg ezt közöttünk, és közben nagyszerűen játszotta a maga szerepét.

– Mit gondol, a közönségnek milyen élményt nyújt a film?

– Theron: Számomra érdekes, hogy egy-egy ember milyen érzésekkel megy ki a vetítőteremből. A filmben éppen az a nagyszerű, hogy a kommunikáció egészen egyedülálló médiumaként működik. Elmegyünk egy filmet megnézni nyolc barátommal, és úgy jövünk ki a végén, hogy mindannyiunknak teljesen mást adott. Ez a jó benne. Éppen ezért nem szeretem előrevetíteni, hogy az embereket ez vagy az fogja megfogni egy adott filmben, de szívesen meghallgatnám, hogy végül mi az, ami hatással volt rájuk.

 

Hancock – DVD-infók
Hancock (Will Smith – A boldogság nyomában) hányattatott sorsú, meg nem értett szuperhős, akinek népszerűtlenségét csak tovább fokozza gunyoros természete. Miután azonban némi vonakodás után egy idealista újságíró, Ray Embrey (Jason Bateman – Juno) rábeszélésének engedve belemegy a teljes imázsváltásba, népszerűsége rohamos növekedésnek indul. Úgy tűnik, életében lassan minden jóra fordul, ám ekkor találkozik egy nővel (Charlize Theron – A rém), aki hozzá hasonló képességekkel rendelkezik – és Hancock titokzatos múltját is ismeri… Az Oscar-díjra jelölt Will Smith és az Oscar-díjas Charlize Theron remekelnek ennek az akciófilmbe oltott vígjátéknak a főszerepeiben!

Extrák (eredeti nyelven)

• Mozis és vágatlan változat
• A vágatlan változat kimaradt jelenetekkel
• Koccanások és horzsolások – Kisfilm a kaszkadőrökről
• Otthon, édes otthon – Az Embrey-ház építése és a Hancock előzetese
• Pillantás a jövőbe – Mélyreható pillantás a Hancock jeleneteibe előzetes tervek, filmrészletek és forgatási jelenetek segítségével
• Szuperemberek – Így készült a film
• Szuperebb hőst – Így készültek a speciális effektusok
• Átváltozás – A jelmezek születése
• Egyszerű halandók: A kulisszák mögött „Piszkos Pete”-tel – Peter Berg rendezői stílusa

Dvd.lap.hu »
Mozi.lap.hu »

Forrás: FHE

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top