Szabadidő

A legjobb programok januárban

Akár mehetnéked van, akár a meleg szobában maradnál, van néhány tippünk, mivel töltsd el az idődet januárban. A legjobbnak ígérkező programokból szemezgettünk.
Ghymes jubileumi és lemezbemutató koncert

Kezdd te is az új évet egy fergeteges, szívet melengető Ghymes-koncerttel!
Minőség, érettség, szerelem – ezek a dolgok, melyekhez az együttes eljuthatott 25 év alatt, s a legszebb: az a negyedszázada, több ezer koncert óta, több millió ember szeme láttára és füle hallatára egyre toluló, egyre édesedő izgalom bennük, amelyet 2009. január 10-én a Budapest Arénában megint és újra megoszthatnak veletek.
Az est vendégei: Fábry Sándor, Honvéd Táncszínház, Budapesti Ifjúsági Kórus.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: 2009. január 10.
Bővebb információ: www.showtimebudapest.hu »

 

16. szezonnyitó Esküvő Kiállítás és Vásár

Felsorolni is nehéz, mi minden szükséges egy tökéletes esküvőhöz. Hát ha még a szervezés minden terhe, az információk és a szolgáltatók felkutatása is a nyakunkba zuhan… Ebben a nagy feladatban nyújt segítséget az Esküvő Kiállítás és Vásár, hiszen e három napban egy helyen találhatunk meg mindent, amire csak szükségük lehet a nagy naphoz. Idén is számíthatunk a már megszokott vásári kedvezményekre és akciókra. Az 1800 forintos belépőjegy mellé minden látogató megkapja a vásár átfogó, a tájékozódást térképpel is segítő – közel 160 oldalas – katalógusát, és egy szerencsekártyát is, amellyel értékes ajándékokat, például menyasszonyiruha-kölcsönzést, csokortartósítást vagy éppen profi táncórát nyerhetünk.

Helyszín: Kongresszusi Központ & Novotel, Budapest XII., Jagelló út 1–3.
Időpont: 2009. január 16–18.
Bővebb információ: www.esküvővásár.hu »

 

X. jubileumi VilágVeleje Fesztivál – koncertek kifulladásig

Idén már 10. alkalommal rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált, az év első nagyszabású összművészeti fesztiválját Budapest legismertebb klubjában, a Gödörben. A négynapos rendezvény középpontjában a kortárs könnyűzene és a koncertek lesznek, és számtalan más művészeti ággal is megismerkedhetsz. A Terasz Galériában a rendezvény ideje alatt látogatható a hagyományosan műfaji megkötések nélküli Fiatal Művészek Kiállítása, ahol tehetséges fotóművészek, grafikusok, festők munkáiban gyönyörködhetsz. A koncerteknek a klub kávézója és az akváriumterem ad helyet, a színházi előadások, performance-ok pedig az előadóteremben zajlanak.
Ízelítő a fellépőkből: Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk, Takáts Eszter és a Gumizsuzsi, Balaton, Ludditák.

Helyszín: Gödör Klub
Időpont: 2009. január 15–18.
Jegyek: A napijegyek elővételben és a rendezvény napjain egységesen 1500 Ft-ba kerülnek. Elővételre a Gödör Klub kávézójában van lehetőség.
Bővebb információ: www.világveleje.hu »

 

1 koncert – Presser az Arénában

Presser Gábor – bármilyen meglepően is hangzik – 40 éves pályafutása alatt sem a Budapest Sportcsarnokban, sem a Papp László Budapest Sportarénában nem adott még önálló koncertet, sőt kiemelkedő zenekaraival, az Omegával és az LGT-vel sem lépett fel ezen a koncerthelyszínen. A Vígszínház zenei vezetője, a Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész pályafutása alatt nagyjából 500 dalt szerzett – ezekből válogat majd az 1 koncert január 24-i előadására.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: 2009. január 24., 19.00
Bővebb információ: www.1koncert.hu »
Jegyek: www.ticketpro.hu »

A csajok háborúja – egy igazán csajos film hideg estékre

Kate Hudson és Anne Hathaway ezúttal együtt remekel ebben a könnyed, játékos, csajos komédiában, amely barátnős délutánokra, estékre lehet remek program.
Emma és Liv gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok. Nincs titkuk egymás előtt, de nem is nagyon lehetne: úgyis mindig ugyanazt gondolják, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Az esküvőről például az, hogy csak akkor tökéletes, ha júniusban kerül rá sor, méghozzá a Plaza Hotelben.
Persze nagyjából egyszerre kérik meg a kezüket, persze egyszerre mondanak igent, és persze egyszerre választják ki a lagzi helyszínét. Sajnos ugyanazt, ugyanarra a napra. És ettől kezdve a barátnőség a legkegyetlenebb, leggátlástalanabb és legbosszúszomjasabb háborúvá válik: a két lány minden eszközt bevet és semmitől sem riad vissza, hogy tönkretegye a másik lakodalmát. Az elcsúfított esküvői ruhák, átprogramozott szoláriumok, elcserélt hajfestékek csak a kezdetet jelzik: a csajok háborújában nincs kegyelem!

Szereplők: Anne Hathaway, Kate Hudson, Candice Bergen
Mozibemutató: 2009. január 29.
Eredeti cím: Bride Wars
Hivatalos honlap »

 

Szerelmi leckék – Három nő, három szerelem, három búcsúzás

Ha egy kis romantikára vágysz a borongós januári estéken, kapd elő Anglia egyik legnépszerűbb írónőjének legújabb könyvét, mely garantáltan felpezsdíti a hangulatodat.
Izzie magas, gyönyörű és független nő, aki a New York-i divatszakmában lett sikeres. Az elveiből eddig sosem engedett, egy nap azonban beleszeret egy nős férfiba, a szenvedélyes kapcsolatból pedig nincs könnyű kiút…
Anneliesét negyven év után hagyja el a férje, ráadásul a legjobb barátnőjéért. Miután elveszti a számára két legfontosabb embert, egyedül kell újrakezdenie az életét…
A bölcs Lily mindenki támasza. Amikor kórházba kerül, a múltjából régen eltemetett titkok látnak napvilágot, és ez mindhármójuk életére hatással van. A szálak persze összefutnak, a szerelem éppúgy megtalál, mint a csalódás, de vajon tanulhatunk-e a szerelmi leckékből?
(Ulpius-ház Könyvkiadó)
Szerző: Cathy Kelly
Ára: 3499 Ft


ZseniKém – Az ügynök haláli – DVD

Ha lazítani szeretnél, íme egy könnyed, ám szellemes vígjáték a James Bond-mozikat megszégyenítő technikai színvonallal.
Ha a kémek krémjét lefőzik, itt az idő, hogy a ZseniKémet dobják be a sűrűjébe… Maxwell Smart (Steve Carell) eddig ugyan csupán aktakukacként jeleskedett, ám miután a CONTROL valamennyi titkos ügynöke lelepleződik, végre megkapja a várva várt előléptetést: valódi bevetésre küldik! Zöldfülű ügynökünknek a nukleáris támadással fenyegetőző KAOS kémszervezetet kell megfékeznie, s bár a lelkesedésnek nincs híján, jól jön a rátermett és szupercsábos 99-es ügynök (Anne Hathaway), a legyőzhetetlen 23-as ügynök (Dwayne Johnson) és a morózus Főnök (Alan Arkin) segítsége. Peter Segal elképesztően mókás vígjátékában az ügynökök csokornyakkendőig merülnek a multifunkcionális zsebkések, robbanó fogkrémek és zápfogba szerelt mikrofonok csodálatos világába! (FHE)
A film eredeti címe: Get Smart

 

 

Programajánló.lap.hu »
Könyv.lap.hu »
Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top