Szabadidő

Utazás 2009 kiállítás

36 ország, 800 kiállító – ezt kínálja az idei Utazás kiállítás. Ha nincs még útiterved nyárra, érdemes körülnézni az ország legnagyobb idegenforgalmi rendezvényén.
UTAZÁS 2009
32. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

Időpont: 2009. február 27. – március 1.
Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont
Budapest X. ker., Albertirsai út 10. (Expo tér 1.)

Nyitva tartás:
• Csütörtök: 10.00–17.00
• Péntek, szombat, vasárnap: 10.00–18.00
Bejárat: I. és III. kapu
Belépőjegy: 1300 Ft

Kiutaztató és külföldi kiállítók: A pavilon
Belföldi kiállítók: G pavilon
Európai Leader Expo: D és F pavilon

Díszvendég: Görögország
Ígéretes úti cél: Japán
Kiemelt belföldi téma: kulturális turizmus

További információk »

Találj rá a saját utadra! – UTAZÁS 2009

Ötleted sincs, idén hova utaznál legszívesebben a szabadságod alatt? Akkor feltétlenül látogass el a „legnagyobb hazai utazási irodába” február 27. és március 1. között, és biztosan megtalálod álmaid úti célját.

Elképzelhető, hogy idén a külföldi nyaralás helyett hazai úti célt választasz? Akkor van egy jó hírünk számodra: a korábban mindössze két pavilonban bemutatkozó belföldi kínálat idén közös helyen, a vásárközpont legújabb és legmodernebb G pavilonjában kap helyet. De nem csak ez lesz újdonság a látogatók számára.

A vásárközpont felújítását követően teljesen megújult környezet fogadja a közönséget, melyek közül a leglátványosabb a pavilonokat összekötő fedett passzázs, így esős időben is kényelmesen átjárhatók a csarnokok. A kiutaztatók és a külföldi kiállítók továbbra is az A pavilonban várják az érdeklődőket.

Európai Leader Expo – Falu a városban

A két éve az UTAZÁS kiállítással egy időben megrendezett Leader Expo európai hírnevének és sikerének köszönhetően Magyarország kapta meg a lehetőséget az Európai Leader Expo megszervezésére. Így már nemcsak a hazai, vidéki ízek, kézművestermékek, népviseletek, szokások elevenednek meg, hanem az Európai Unió számos országából érkeznek kiállítók, hogy bemutassák kultúrájukat a magyar közönségnek, és megszerettessék a tájat, ahonnan érkeztek.

Utazás 2009 kiállítás

További érdekességek

A kiállítás díszvendége ezúttal egy régi kedvenc, Görögország lesz, és egy hangulatos görög taverna formájában is idevarázsolja a mediterráneum hangulatát. Az UTAZÁS 2009 hangsúlyos belföldi témája – összhangban a Magyar Turizmus Zrt. kampányával – a kulturális turizmus, extravaganciája pedig Japán – ahogy a szlogen is mondja –, az ígéretes desztináció.

Az UTAZÁS kiállítás színpadán ezúttal is színes, zenés-táncos program, vetélkedők várják majd az érdeklődőket, és most sem maradnak el a gasztronómiai bemutatók és a népszerű utazásárverés sem. A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen míg a szülők a turistacsalogató ajánlatok között válogatnak, a piciket babajátszó, a kicsiket kézműves-foglalkozások várják a gyermekmegőrzőben.

Hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjére tavaly több mint 60 000 látogató volt kíváncsi. Egy-egy ország, régió, város, falu vagy szálloda megismerésén, az ötletek, tippek gyűjtésén túl a spórolás egyik módja, hogy itt foglaljuk le idei nyaralásunkat, hiszen a kiállítás ideje alatt rendkívüli kedvezményekkel és előfoglalási akciókkal várják a kiállítók az odaérkezőket.

Tipp: a kiállításra utazóknak a Volánbusz Zrt. és a MÁV-START Zrt. belföldi járatain 50%-os menettértidíj-kedvezményt biztosít.

Részt vevő országok:
Argentína, Ausztria, Belgium, Bulgária, Brazília, Ciprus, Csehország, Dominika, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Horvátország, India, Indonézia, Írország, Izrael, Japán, Jamaica, Lengyelország, Magyarország, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Srí Lanka, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Törökország, Tunézia.

Utazás.lap.hu »
Görögország.lap.hu »
Japán.lap.hu » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top