Szabadidő

8+1 karácsonyi lemez az ünnepi hangulathoz

Nemcsak ünnepi hangulatot varázsol körénk, de ajándéknak is tökéletes választás egy szép karácsonyi CD. Összegyűjtöttünk nektek 9 vadonatúj albumot, hogy méltó zenei aláfestéssel várhassuk a karácsonyt.

 Ronan Keating: Winter Songs

Ronan Keating idei második lemeze a tradicionális és modern karácsonyi klasszikusok mellett két új saját dalt is tartalmaz. Ronan olyan neves előadók dalait adja elő, mint Joni Mitchell, Bob Dylan vagy a Grammy-díj-nyertes Sugarland, ugyanakkor a karácsonyi himnusznak számító Silent Night és a Have Yourself a Merry Little Christmas is helyet kaptak az ír származású énekes hatodik stúdióalbumán.

Az albumról az első kiemelt szám a countryénekes-duó Sugarland Stay című slágere. (Universal Music)

8+1 karácsonyi lemez az ünnepi hangulathoz

 

 Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra: Duett karácsony

A magyar zenei paletta legkedveltebb sikerduója új lemezzel rukkolt elő az ünnepekre: Duett karácsony című közös albumuk már most aranylemez.
Szinetár Dóra
és Bereczki Zoltán a legnagyobb amerikai karácsonyi slágereket énekelte fel lemezre magyar nyelven, élő zenekarral csodálatos összhangban. Olyan dalok csendülnek fel az albumon, mint a Let it Snow, a Jingle Bells, az I’ll be Home for Christmas, a Santa Claus is Coming to Town vagy az All I Want for Christmas. A magyar szövegeket nem kisebb neveknek köszönhetjük, mint Müller Péter Sziámi, Galambos Attila és Orbán Tamás, de nem szabad megfeledkezni a saját dalokról sem, amelyeket Rakonczai Viktor írt, és a páros életében kulcsfontosságúak, hiszen most először jelentkeznek saját anyaggal. Ezek közül az első kiemelt dal, amelyhez videoklip is készül, az Ajándék, amely valószínűleg a közelgő ünnepek legnagyobb slágere lesz. (Universal Music)

 

8+1 karácsonyi lemez az ünnepi hangulathoz

 

A lemezen a következő dalok találhatók:

1. Téli álomséta (Winter Wonderland)
2. Karácsonyi dal (The Christmas Song)
3. Legyen hó (Let it Snow)
4. Egy bizonyos Rudolf (Rudolf, the Red Nosed Reindeer)
5. Drága szentem (Santa Baby)
6. Csengő szól (Jingle Bells)
7. Ünnep volt (Where are you Christmas)
8. Más lett így a tél (No More Blue Christmas)
9. Otthon ér az ünnep (I’ll be Home for Christmas)
10. Legyen úgy (Have Yourself a Merry Little Christmas)
11. Karácsonyi Medley (Santa Claus is Comin’ to Town/All I Want for Christmas is You)
12. Az elfelejtett gyermekek karácsonya
13. Ajándék

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

 Horgas Eszter: Karácsonyi angyal

Az idei karácsony nagy ünnep lesz Horgas Eszter fuvolaművésznek és rajongótáborának, hiszen már boltokban a karácsonyi album. A művésznő ezúttal is a különböző műfajok nyelvén szólal meg a leghíresebb amerikai, magyar és angol karácsonyi dalok feldolgozásában. A legismertebb dalokból néhányat kiragadva: az Ave Maria klasszikus, a Christmas Song igazi amerikai jazzy, a White Christmas a dzsessz, a Jingle Bells a ragtime, a Kirje, kirje kisdedecske a rap műfaját, míg a Kiskarácsony, nagykarácsony a latint idézi meg. A CD-n gyermekek is énekelnek: mind Horgas Eszter, mind pedig a dalokban közreműködő kiváló zenészek gyermekei is részt vesznek a produkcióban.
Ha azt hittük, már nem kaphatunk új élményeket a karácsony témából, ez a lemez megmutatja, nem véletlenül kihagyhatatlanok az ünnepi hangulatból ezek a jól ismert slágerek… Hiába fújjuk őket kívülről, a műfajok sokszínűsége miatt új élményeket kaphatunk. A lemez és a hozzá tervezett élő show is igazi önfeledt ünneplésre hívja közönségét. (Sony Music)

Tipp: Horgas Eszter: Karácsony angyala lemezbemutató koncert
Időpont: 2009. december 22.
Helyszín: Thália Színház

Karácsonyi lemezek

 

Dallista:

1. Mennyből az angyal
2. White Christmas
3. Csendes éj
4. Jingle Bells
5. Kiskarácsony, nagykarácsony
6. The Christmas Song
7. Joy
8. Betlehemi tél
9. I Saw Three Sheeps
10. Hark! The Herald Angels Sing
11. I’ll be Home for Christmas
12. Kirje, Kirje
13. Noel Cloud-O Come, All Ye Faithful
14. Ave Maria
15. Mennyből az angyal (rövidített változat)

 Minden nap karácsony! – gospel

A gospel egy olyan rendkívül egyedülálló zenei műfaj, melyet a világ minden pontján ismernek és szeretnek az emberek, kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül. Ez a nagyon kellemes, mély érzelmekkel átitatott, fekete zenei gyökerekből táplálkozó stílus az elmúlt években Magyarországon is egyre nagyobb teret hódított magának. Ennek bizonyítéka, hogy egyre több énekes próbálja ki magát a gospel műfajában.
Hazánk egyik legkiválóbb kórusa, a John Palmer által vezetett Gospel Star Mass Choir és a nemzetközileg is elismert szaktekintély, a zenei producerként közreműködő Bolyki Balázs a legkiválóbb garancia arra, hogy a Minden nap karácsony! című album igazi zenei csemegének ígérkezik mind a szakma, mind a nagyközönség számára. A korongon a több mint 70 tagú kórus kiváló hazai sztárszólistákkal egészült ki. A csodálatos dalok varázslatos, emelkedett, ünnepélyes, meghitt, békés karácsonyi hangulatú utazásra invitálják a hallgatókat. (Warner–Magneoton)

Karácsonyi lemezek

Az albumon hallható dalok:
1. Silent Night – szóló: Tóth Vera
2. Glory to God – szóló: Éliás Jr. – Roy
3. Peace on Earth – szóló: Wéber Helga
4. Go Tell It on the Mountain – szóló: Ádok Zoli
5. Hallelujah to the King
6. The First Noel – szóló: Fatima
7. Away in a Manger – szóló: Balássy Betty és Varga Feri
8. Angels We Have Heard on High
9. Christmas Everyday – szóló: Johnny Palmer
10. O Holy Night – szóló: Tóth Gabi
11. I’ll Give Him My Heart – szóló: Isaak Palmer
12. I’m Amazed – szóló: Bolyki Balázs
Bonus:
13. Mary’s Little Boy Child – szóló: Bolyki Balázs
14. Jingle Bell Rock – szóló: Ádok Zoli
15. Mistletoe – szóló: Bolyki Balázs    

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

 Andrea Bocelli: My Christmas

A világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli My Christmas című albumára olyan karácsonyi kedvencek kerültek fel, mint például a Jingle Bells, a Silent Night, a White Christmas vagy a Santa Claus is Coming to Town. A legtöbb számot angolul hallhatjuk a híres operaénekes előadásában, azonban akadnak olaszul és németül előadott dalok is a karácsonyi lemezen.

Már régóta vágytam egy karácsonyi lemez elkészítésére, amely tükrözi az ünnepek csodálatos tradícióit. Ezek a dalok minden évben nagyon boldoggá teszik a családomat és engem is, és remélem, ezzel az albummal vissza tudom adni ugyanezt az örömöt” – nyilatkozta Bocelli, aki eddig több mint 60 millió lemezt adott el világszerte, és dolgozott már együtt Luciano Pavarottival, Plácido Domingóval és Bonóval is.

Az album deluxe változatban is megvásárolható, amely egy DVD-t tartalmaz, amelyen a PBS karácsonyi különkiadása látható. (Universal Music)

8+1 karácsonyi lemez az ünnepi hangulathoz

 

A lemezen az alábbi számok találhatók:

1. White Christmas/Bianco Natale
2. Angels We Have Heard on High
3. Santa Claus is Coming to Town
4. The Christmas Song – with Natalie Cole
5. The Lord’s Prayer – with Mormon Tabernacle Choir
6. What Child is This – With Mary J. Blige
7. Adeste Fideles
8. O Tannenbaum
9. Jingle Bells – featuring The Muppets
10. Silent Night
11. Blue Christmas (solo Version)
12. Cantique De Noel
13. Caro Gesu Bambino
14. Tu Scendi Dalle Stelle
15. God Bless Us Everyone (Disney-track)
16. I Believe – with Katherine Jenkins

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

 Karácsonyi zenevarázs

Ha nem tudod eldönteni, mivel is lepd meg karácsonyra szeretteidet, barátaidat, a Karácsonyi zenevarázs című kiadvány jó választás lehet. A válogatásalbumon napjaink ismert előadói szerepelnek egy-egy karácsonyi témájú, hangulatú dallal. Az igazi sztárparádét felsorakoztató kiadvány tökéletes válogatás az ünnepi előkészületekhez, illetve tökéletes ajándék szeretteinknek. (Warner–Magneoton)

Karácsonyi lemezek

Az albumon hallható dalok listája:
1. Zsédenyi Adrienn: Karácsony
2. Király Viktor: Csendes éj
3. Szekeres Adrien: Száncsengő csilingel
4. Varga Feri & Balássy Betty: Itt a december
5. Mark: Földre tévedt angyal
6. Noémi Virág: Jégszív
7. Fekete Dávid: Getshemane (Jézus Krisztus Szupersztár)
8. Bencsik Tamara: Itt a karácsony
9. Völgyesi Gabi: Ünnep
10. Serbán Attila: Szupersztár (Jézus Krisztus Szupersztár)
11. Josh és Jutta: Szép karácsony
12. Lakatos Krisztián: Milyen szép a világ
13. Csézy: Általad vagyok
14. Dobrády Ákos: Az ünnep úgy szép
15. Szecsődi Károly: Boldog karácsonyt!
16. Rony: Hull a hó
17. Erica C. & Robby D.: Mr. Hóember
18. Animal Cannibals: Csak karácsony
19. Magneoton Sztárok: Ha elmúlik karácsony

 Bognár Szilvia: Harang csendül

Bognár Szilvia minden projektje igazi sikertörténet, akár az Anima Sound System énekesnőjeként, akár a nagy múltú Sebő-együttes állandó vendégeként, akár a világzenei porondon méltán híres Makám zenekarral állt színpadra. Harang csendül című karácsonyi kislemezén a modern zenei közegbe ültetett „népdalmontázsok” mellé Ady és Rilke megkapó költeményeinek megzenésítései kerültek. A Szeretetből jöttél és a Szüzesség rózsája magyar népdalfeldolgozások mellett Rainer Maria Rilke Ádvent és Ady Endre Karácsony – Harang csendül… című költeményeinek sorai idézik meg az ünnepi hangulatot az énekesnő és csapata páratlan előadásában.

Bognár Szilvia karácsonyi regéi hároméves kislányához, Janka Évához és mindazokhoz szólnak, akik tiszta szívvel várják csendben, hogy megcsendüljenek a harangok… (Gryllus Kiadó)

Karácsonyi lemezek

 

Tipp: lemezbemutató karácsonyi koncert Bognár Szilviával – 2009. december 22., 20h, Millenáris Teátrum (1024 Budapest, Fény utca 20–22.).

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

 Sting: If on a Winter’s Night

Habár a legújabb lemez nem „klasszikus Sting-album”, már több mint 1 millió példányt adtak el belőle világszerte. A lemez Lengyelországban első, Olaszországban a negyedik a toplistán, elérte az arany státust az USA-ban, Franciaországban és hazánkban is.

Az If on a Winter’s Night megjelent DVD-változatban is: az élő felvétel Sting szülővárosa, az észak-angliai Newcastle közelében fekvő Durham 11–13. századi, normann stílusú székesegyházában készült.
A műsor gerincét a CD-ről már ismert brit tradicionális dalok: The Snow it Melts the Soonest (newcastle-i ballada), Soul Cake (koldusének), Christmas at Sea (skót dal), Gabriel’s Message (14. századi karácsonyi ének), Balulalow (bölcsődal, Peter Warlock szerzeménye), Now Winter Comes Slowly (Purcell), továbbá két Sting-dal: Lullaby for an Anxious Child, The Hounds of Winter (a Mercury Falling CD-ről) alkotják. Tökéletes ünnepváró válogatás, amely minden rajongó igényét kielégíti. (Universal Music)

8+1 karácsonyi lemez az ünnepi hangulathoz

 

A lemezen az alábbi számokat találhatod:
1. Gabriel’s Message
2. Soul Cake
3. There is No Rose of Such Virtue
4. The Snow it Melts the Soonest
5. Christmas at Sea
6. Lo, How a Rose E’er Blooming
7. Cold Song
8. The Burning Babe
9. Now Winter Comes Slowly
10. The Hounds of Winter
11. Balulalow
12. Cherry Tree Carol
13. Lullaby for an Anxious Child
14. The Hurdy Gurdy Man
15. You Only Cross my Mind in Winter

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

 

 +1 tipp: Ghymes: A 25 év – Aréna; jubileumi koncert-DVD

Minőség, érettség, szerelem – ezek a dolgok, melyekhez a Ghymes együttes eljuthatott 25 év alatt. A most megjelent jubileumi koncert-DVD összefoglalása negyed évszázad egyedülálló zenei munkásságának. 2009. január 10-én a Papp László Budapest Sportarénában a Ghymes újra megoszthatta közönségével azt az egyre toluló, egyre édesedő izgalmat, amelyet a zene iránti elhivatottság és szeretet éltet bennük. A jubileumi eseményt most otthonunkban is átélhetjük, hiszen A 25 év – Aréna címmel a koncert teljes anyaga megjelent DVD-n. A 17 élőben előadott dal mellett extraként egy riportfilm és videoklipek is felkerültek a kiadványra.
A 26 éves Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága, valamint Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.
A Ghymes-zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön, és erőt ad. A zenekar azt vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek. (EMI)

Rendeld meg a Polc.hu weboldalon! »

Karácsonyi lemezek

Tipp: legközelebbi koncertek
2009. december 15., Budapest, Petőfi Csarnok (Csak a világ végire – gyerekkoncert) 
2009. december 15., Budapest, Petőfi Csarnok (Mendika – karácsonyi koncert) 
2009. december 17., Székesfehérvár (Mendika – karácsonyi koncert) 
2009. december 18., Mátészalka (Mendika – karácsonyi koncert) 
2009. december 20., Ostrava (Álombálom koncert)
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top