Szabadidő

5+5 programtipp Valentin-napra

Otthon begubózni, netán kimozdulni? Ha a pároddal még nem tudjátok, mit kezdjetek magatokkal február 14-én, van néhány ötletünk számotokra.

A Valentin-nap tökéletes alkalom arra, hogy együtt legyetek, kicsivel jobban figyeljetek egymásra, vagy hogy esetleg valami nem mindennapi dolgot csináljatok közösen. Akár úgy döntötök, hogy elhagyjátok a kuckót, akár úgy, hogy véletlenül sem teszitek ki a lábatokat a lakásból, egész biztosan megtaláljátok az ideális időtöltést. Tessék választani!

Ha úgy döntötök, felkerekedtek:


5+5 programtipp Valentin-napra1. Közös wellness

Használjátok ki a Valentin-nap adta árkedvezményeket, és foglaljatok szobát egy csábító wellnesshotelben! Töltsetek el kettesben egy felejthetetlen hétvégét, vagy ha ez nem megoldható, legalább látogassatok el egy hangulatos fürdőbe, és az idei Valentin-napot szenteljétek a pihenésnek! Ha pedig szeretnétek elbújni a világ elől, vadásszátok az apró, romantikus vidéki szállodákat!

2. Egy csipet kultúra

Ha szeretnéd úgy igazán megadni a módját, és valami komoly dologgal meglepni a párodat, csald el a kiállításra, amelyet már olyan régen szeretne tüzetesen végigbogarászni! Esetleg vegyél jegyet a színdarabra, amelyben a kedvenc színésznője játszik, de persze koncert vagy egy stand-up comedy is szóba jöhet, egyéni ízléseteknek megfelelően. Így biztosan nem fogja fölösleges giccsparádénak titulálni a Valentin-napot, hiszen olyan dolgot csináltok közösen, amelyre már régóta vágyik.  

3. Bakancsot fel!

A sport sem az a kategória, amelyre egykönnyen rá lehetne fogni, hogy bármi köze lenne a giccshez. Próbáljatok ki egy számotokra új sportot, például a fallabdát, vagy akár menjetek gyalog-, illetve kerékpártúrára! Ha mindketten bevállalósak vagytok, akár valami extrém sportban is gondolkodhattok. Egész biztosan nem lesz unalmas a közös mozgással egybekötött Valentin-nap, ráadásul még egy kicsivel jobban megismeritek egymást, a másik korlátait és erősségeit.

4. Meglepetés-úticél

Beszéljétek meg előre, hogy a Valentin-napi programot felesben tervezitek meg, mondjuk, te a délelőttöt, a párod pedig a délutánt, avagy te a délutánt este nyolcig, ő pedig az estét. A lényeg, hogy olyan helyre kell elvinni a másikat, amelyről úgy gondoljátok, tetszene neki, és mindketten jól éreznétek magatokat. Persze mindezt meglepetésként. Válaszd párod kedvenc kávézóját, vagy azt a hangulatos olasz éttermet, amelyet eddig csak kívülről láttatok. De mehettek táncolni, bowlingozni vagy akár az állatkertbe is, a lényeg, hogy felhőtlenül szórakozzatok.

5. Nosztalgiaséta

Készítsetek rögtönzött térképet, és keressétek fel a régen látott, egykor kedvenc helyeiteket! Menjetek el a félig kidőlt padhoz, ahol egykor olyan sokat üldögéltetek! Látogassátok meg az odvas fát, amely alatt először csókolóztatok, vagy sétáljatok el a pályaudvarra, ahol először megpillantottátok egymást. Vagy akár – dacára a hideg télnek – felkereshetitek azt a hangulatos kis balatoni hotelt, ahol tíz éve az első közös nyaralásotokat töltöttétek. Legfeljebb a strandolás helyett valami jobbat találtok ki.

 Ha inkább az otthon meghitt rejtekébe húzódtok:

6. Régi szép idők játékos felelevenítése

Szedjetek össze régi kincseket, amelyek a kapcsolatotok egy-egy pillanatára emlékeztetnek. Olvassátok el a régi leveleket, SMS-eket, nézegessétek meg a közös fényképeket, videókat, és idézzétek fel a legszebb emlékeket. Még hangulatosabb a nosztalgiázás, ha egy gyertya vagy néhány mécses szolid fénye világítja meg a szobát.

5+5 programtipp Valentin-napra


7. Mozimaraton házilag

Talán kicsit sablonos, talán nem is annyira ünnepi, de ha éppen az a célotok, hogy minden giccstől mentes Valentin-napot tartsatok, a filmmaraton tökéletes választás. Menjetek el közösen a kölcsönzőbe, és válasszatok ki néhány DVD-t. Igyekezz kompromisszumkész lenni, és akár azt a fura, követhetetlennek tűnő sci-fit is vállald be, amelynek láttán amúgy fejvesztve menekülnél a szobából. Cserébe az embered biztosan beadja a derekát, és megnéz veled egy klasszikus romantikus filmet. Ne felejtsétek el a pattogatott kukoricát, a csokit meg a gumicukrot, és persze a pizzafutár száma is legyen kéznél.

8. „Kihívlak egy partira!”

A játék izgalom, a játék öröm, a játék mindig, mindenkor kapcsolat két ember között. Ugyan ki ne akarna hát játszani, főként azzal, akit igazán szeret? Ha a társasjátékok mesés világa amúgy távol áll tőletek, épp itt az ideje megismerkedni velük! Akár kifejezetten felnőtteknek szóló, szexi társast is beszerezhettek, de tulajdonképpen a legalapvetőbb játékok is tökéletesek, mint a kártya, a malom, a dominó vagy a kocka, a lényeg, hogy állapodjatok meg előre valami izgalmas tétben, esetleg játsszatok a saját szabályaitok szerint! Legyetek kreatívak, huncutok, és dobjátok sutba a gátlásaitokat! Egész biztosan izgalmas Valentin-napnak néztek elébe.

9. Irány a konyha!

De persze szigorúan közösen. Tulajdonképpen mindegy, hogy kész konyhatündér vagy, netán akkor használtad utoljára a tűzhelyet, amikor két éve az a rántotta olyan csúnyán lángra kapott. A lényeg, hogy a pároddal együtt ügyeskedhettek, így hát csak semmi kifogás, ragadjatok fakanalat meg kiskötényt, és készítsetek egy finom vacsit vagy egy különleges desszertet. Ha valami egészen egyszerűben gondolkodtok, dobjatok össze egy gusztusos gyümölcssalátát, avagy keverjetek néhány finom koktélt. 

10. Tejben-vajban

Ha igazán spontán, minden szervezett programtól mentes, de mégis élményekben gazdag február 14-ét szeretnél, kényeztesd párodat változatos módon. Kezdetnek elég, ha megteszel olyan apró figyelmességeket, amelyekre a hétköznapok forgatagában nem mindig jut idő. Például vidd ágyba neki a reggelit, olvass fel a kedvenc hírportáljáról, mosd meg a hátát egy forró fürdő keretében, vagy masszírozd meg a teste minden porcikáját. Ezeket valószínűleg egy pasi sem utasítja vissza. Na és a tiéd minek örülne még úgy igazán? Előtted a pálya.

5+5 programtipp Valentin-napra
Legyél szerelmes és szerencsés!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top