Szabadidő

8 ok, amiért Johnny Deppet tartjuk Hollywood legnagyobb különcének

A vad sminkben és jelmezben alig ismerjük meg Johnny Deppet, aki ezúttal a Bolond Kalapost játssza az Alice Csodaországban Tim Burton-féle verziójában. A Nők Lapja Cafénak 8 érve van amellett, miért Depp számít Hollywood legnagyobb különcének.

8 ok, amiért Johnny Depp Hollywood legnagyobb különce1. Minden különc ismérve, hogy fiatalkorában nem bírja az iskola jelentette kötöttségeket. Depp tizenöt évesen hagyta ott a sulit, mivel rocksztár akart lenni The Kids nevű bandájával. A rockzene máig az egyik gyengéje, és van egy P nevű bandája, továbbá rengeteg haverja a világhírű rockzenészek között. Még az ex-oasisos Gallagher tesókat is a baráti körében tudhatja, pedig velük nem sokan szoktak kijönni.

2.
Szélsőségesen romantikus alkat. Nála egy szerelem csak akkor működhet, ha teljes lángon ég. Winona Rydernek úgy vallott szerelmet, hogy a vállára a „Winona Forever!” szöveget tetováltatta, amelyet a szakítás után „Wino Forever”-re varratott át, korábbi menyasszonya, Sherilyn Fenn nevét pedig a sisakjára festette A szakasz forgatásán. Saját bevallása szerint legalább tízszer nézte meg az Üvöltő szeleket.

3. Egyáltalán nem érdeklik a sablonos hollywoodi sztárszerepek, tűnjenek a filmek akármekkora kasszasikernek. Nem vállalta el a Féktelenül és a Mátrix főszerepét sem, hiába gondoltak először rá az alkotók. Ha innen nézzük, Keanu Reeves neki köszönheti karrierje két legnagyobb sikerét.

4. Simán megengedhetné magának, hogy a legmenőbb divattervezők cuccaiban járjon, de a civil megjelenéseinél Johnny többnyire úgy öltözik, mint aki csak magára kapott ezt-azt a turkálóból. Jellemzően kalapot visel, szereti a különféle színes kendőket és furcsa szemüvegeket/napszemüvegeket. Ránézve bármelyik divattervező szívrohamot kapna.

8 ok, amiért Johnny Deppet tartjuk Hollywood legnagyobb különcénekMindent az Oscarról!

17 km vörös szőnyeg! »
Lopás, csalás, gyilkosság: Oscar 10 legkínosabb botránya »
Hujber Sandra Bullockot akarja »
Híres Oscar-estélyik, ahogy még sosem láttad őket »
Oscar 10 legmerészebb döntése »

5. Rühelli Amerikát, az ottani gyorsétterem-kultúrát, a konzervatív látásmódot, ezért inkább feleségéhez, Vanessa Paradis-hoz költözött Franciaországba, ahol nyugodtan éldegélnek vidéken. Ha teheti, csak akkor megy az USA-ba, amikor a kötelesség szólítja oda, és minden egyes alkalmat megragad, hogy kritizálja az Egyesült Államokat vagy a Republikánus Pártot: „Utálom, ha komoly színésznek tartanak, hiszen ez olyan ellentmondásos, mint például a republikánus párti szókapcsolat.”

6. A barátai között tudhatta Marlon Brandót, aki fiatalon maga is Hollywood legnagyobb különcei közé tartozott. Miután együtt forgattak a Don Juan DeMarcóban, Brando azt nyilatkozta, hogy szerinte Depp a generációja legnagyobb színésze.

7. Bár mostanra lenyugodott, neki is volt botrányhőskorszaka. Sokáig nem tudott mit kezdeni a hírnévvel, és a Winona Ryder-es és Kate Moss-os korszakában folyton róla cikkeztek a bulvárlapok. Volt drogügye, a Viper Room nevű szórakozóhelyén adagolta túl magát barátja, River Phoenix, vert szét hotelszobát, és ő sem maradhatott ki a paparazzoverésekből. Ma annyiban megváltozott, hogy legszívesebben csak ücsörögne franciaországi birtokán egy pohár vörösborral a kezében, és hallgatná a tücsköket.

8 ok, amiért Johnny Depp Hollywood legnagyobb különce

8. Imád meg nem értett, furcsa kinézetű, gyakran enyhén őrült, exhibicionista és kívülálló figurákat (Ollókezű Edward, Ed Wood, Jack Sparrow, Willy Wonka, Ichabod Crane, Hunter S. Thompson…) játszani, és egyáltalán nem bánja, ha a felismerhetetlenségig sminkelik őt. Tim Burtonnel immár hetedik alkalommal dolgozik együtt az Alice Csodaországban legújabb, 3D-ben készült verziójában, ahol Bolond Kalaposként ismét egy extrém figurát kelt életre.

Testhezálló szerepben: a Bolond Kalapos
Testhezálló szerepben: a Bolond Kalapos

A Walt Disney Pictures kétszázötvenmillió dollárból álmodta vászonra Lewis Carroll klasszikus könyvét, illetve annak folytatását, ugyanis Burton verziójában Alice már nem kislány, hanem fiatal felnőtt, aki másodszor jár Csodaországban, mégis visszaköszön az eredeti könyv legtöbb jelenete, csak kicsit átalakítva. A rendező azt nyilatkozta, hogy nagy rajongója Carroll írásának, de a történetből korábban készült filmeket nem szerette, mivel egyikben sem volt egységes, összefüggő történet, csak egyik helyszíntől a másikig követhettük a lányt, ahogy különféle őrült teremtményekkel találkozik. Ennél jobban nem is mondhatta volna el saját filmjének a kritikáját, mivel úgy tűnik, ő sem tudott semmit hozzátenni ehhez. Burtonnek nem sok gondolata volt a regényről, bár tény, hogy fantasy-tripje elképesztően látványos, tele van vizuális gegekkel, és a karakterek (különösen Helena Bonham Carter Szívkirálynője zseniális) valóban lenyűgözőek, de eme fantáziavilág mikéntjére és létjogosultságára nem derül fény, így az egész nem több némi felszínes mesefilmnél, amelynek jelenetei önállóan néha egész működőképesek, együtt azonban eléggé értelmetlenek. Az összecsapott befejezésért pedig külön jár egy fekete pont.

Tipp: www.johnnydepp.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top