Szabadidő

A zsíros kenyér is fogyaszthat

A címben szereplő állítás igaz. Természetesen nem akkor, ha befalunk néhányat belőle az esti focimeccs nézése pókerezés közben. A zsíros kenyér csak a Kihívás Napján fogyaszt, és nem akkor, amikor megesszük, hanem amikor elkészítjük, Újszentmargida módra.

Ezen a településen ugyanis a május 19-én rendezendő Kihívás Napján a programok között szerepel a ,,Zsíros kenyér kenő verseny futás közben”.

A hagyományos sportolási lehetőségek – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, futás – versenyek mellett a 20. McDonald’s Kihívás Napja rendezvényre a nevező települések igazán kreatív mozgáslehetőségeket kínálnak azoknak, akik legalább 15 percet szánnak mozgásra szerdán. Így a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük nyílik elindulni traktorhúzó versenyen, seprűtáncoltatáson, autógumi görgetésen, éjszakai zseblámpás futáson,  vagy akár sodrófadobás versenyen is. Akik ma népszerű szabadidősportokat próbálnának ki, azoknak sem kell otthon búslakodni, hiszen majd minden településen lesz lehetőség a nordic walkingra, Budapest második kerületében pedig Intercrosst próbálhatják ki. Ez a sport az amerikai la crosse játék teremben művelhető változata. Több sportág keveréke, amiben van némi kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, és egy kis jégkorong, valamint floorball is. Kell hozzá tömörgumi labda, és ütő, mely kosárban végződik, ami zsinórból font hálóból áll.

A szervezők azokra is gondoltak, akiknek nincs 15 perce a mozgásra. Számos buszmegállóban rendeznek reggeli tornát, így a buszra várás unalmas perceit ezúttal hasznosan tölthetik el. A Kihívás Napja részletes programját a www.kihivasnapja.hu -n találja.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top