Szabadidő

Hercegektől lúzerekig – hétvégi moziajánló

Jake Gyllenhaal megpróbál drámai színészből akcióhőssé válni, Clive Owen megözvegyül, és egyedül marad két gyerekkel, az ivóvíz zombivá változtatja a lakosokat egy amerikai kisvárosban, és egy lúzer srác összejön álmai nőjével. Viki és Csaba megmondja a tutit!

 Perzsia hercege – Az idő homokja

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóViki:

Amikor megtudtam, hogy egy számítógépes játékból készült filmre kell beülnöm, eleinte a frász kerülgetett. Hiába a marokkói és tunéziai nyaralásokat felidéző díszletek és a gyönyörű, mesebeli kosztümök, ebben a műfajban eddig nem sok élvezetre leltem. Szerencsére a produceri székben az a Jerry Bruckheimer ült, aki még egy vidámparki látványosságból is képes volt jó filmet (A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka) kihozni, a rendező pedig a Négy esküvő és egy temetésen, valamint a Szerelem kolera idején című romantikusokon edződött Mike Newell. Az utóbbi hatása jócskán érződik a mozin. Agyatlan fantasy csihi-puhi helyett van rendes sztori (árulás, trónfosztás, ártatlanul meggyanúsítás, menekülés, az igazság bebizonyítása, bosszú), sőt Jake Gyllenhaal és Gemma Arterton közös utazása és szópárbajai olyan klasszikus férfi-női ellentétre épülő filmeket idéznek meg, mint az Afrika királynője vagy A smaragd románca.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóCsaba:

Talán még ma is látszódik a joystick nyoma a tenyeremen, annyit játszottam annak idején a Prince of Persiával, és még egészen pelyhedző állú kiscsákó voltam, amikor először lehetett hallani arról, hogy Hollywood szeretne filmet forgatni a játékból. Elég sokáig húzták. A végeredmény korántsem annyira rossz, mint azt egy számítógépes játék adaptációjától várnánk. Kicsit unalmasan kezdődik (túl sok karakter, érdektelen csatajelenetek…), de amikor Jake Gyllenhaal és Gemma Arterton kettesben marad, életre kel a film. Igazi régimódi kalandfilm a Perzsia hercege – Az idő homokja, melyhez a legújabb technikákat használták, és azokban a pillanatokban, amikor kellően elvonatkoztatnak a játéktól, és a két főhősre koncentrálnak, jól működik a mozi. Sajnos az eleje és a vége felejthetőre sikeredett.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Rendezte: Mike Newell
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina
Eredeti cím: Prince of Persia: The Sands of Time
A film honlapja: http://adisney.go.com/disneypictures/princeofpersia »
Forgalmazza: Fórum Hungary
Értékelés: 3/5

 Tébolyultak

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóViki:

Egy újabb ok arra, hogy miért nem szabad csapvizet inni. Egy amerikai kisváros (észrevettétek már, hogy a horrorok nagy része ilyen helyeken játszódik?) víztározójának közelébe veszélyes vegyi anyagot szállító repülőgép zuhan. A hatóságok nem reagálnak elég gyorsan, így a csapvizet ivók (lúzerek, hahaha!) furcsa átváltozáson mennek keresztül: agresszív őrültekké válnak. A seriff és neje mindent megtesznek azért, hogy kimeneküljenek a hadsereg által karantén alá vont városból. A sztori a zombiguru George A. Romero egy kevésbé ismert mozijának remake-je, és bár horrorként reklámozzák, sokkal inkább tűnik izgalmas katasztrófa/akció filmnek. Pörgő cselekmény, felfegyverzett, nyáladzó redneckek és mindenre lövő katonák. Lehetne kicsit félelmetesebb, de legalább nem fogunk utána betojni a sötétben.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóCsaba:

Ha egy filmből remake készül, az új változat általában elveszíti az eredeti lényegét. Tisztelet a kivételnek. Romero mozija még a vietnami háború által sújtott Amerikában készült, erős hadseregkritikával felvértezve, és bár az Egyesült Államok manapság is hadban áll, az új verzió alkotói nem erre a vonalra koncentráltak. Breck Eisner rendező sima popcornmozit csinált vasvillával és baltával hadonászó, habzó szájú emberekről és persze az előlük menekülő, talpig becsületes polgárokról. A Tébolyultak minden pillanata ismerős lesz máshonnan, ám ennek ellenére mégis végig leköt és szórakoztat, és ha az adrenalinunk nem is száll tőle magasba, azért aludni sem fogunk a moziszékünkben.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

Rendezte: Breck Eisner
Szereplők: Timothy Olyphant, Radha Mitchell
Eredeti cím: The Crazies
A film honlapja: www.thecrazies-movie.com »
Forgalmazza:
Palace Pictures
Értékelés: 3/5

 Anyátlanok – Az élet nagy kalandja felnőtté válni

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóViki:

Egy vallomást kell tennem: Clive Owenre eddig sosem az apámként gondoltam. Az Anyátlanok után mélyen elgondolkodtam: még annak is elfogadnám. A Simon Carr önéletrajzi regényén alapuló filmben a színész egy sportriportert alakít, akinek meghal a második felesége, és egyedül marad kisfiával, sőt a teljes idill kedvéért még az első házasságából származó kamasz fia is átruccan hozzá Ausztráliába. Az Anyátlanok már csak azért is érdekes mozi, mert végre pasikat (na jó, ketten csak félig azok) láthatunk lelkizni egymás között, és általuk talán kicsit jobban megértjük majd a saját párunkat is. A dráma megérint, a színészek (különösen a gyerekszínészek) kiválóak, de valahogy túl kevés a történés és túl sok a bölcselkedő narráció.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóCsaba:

Emlékeztek még a Kramer kontra Kramerre? Igen, amiben Dustin Hoffman egyedül marad a kisfiával, és egymaga próbálja ellátni a szülői teendőket. Filmünk ezen klasszikus testvérdarabja, csakhogy jóval érzelgősebben közelít a témához. Ez valahol természetes, hiszen itt a feleség nem elhagyja hősünket, hanem meghal, de attól még felesleges a folyamatosan lelkiző narráció, valamint a halott nej folytonos visszatérése tanácsadó szellemként. Bár szeretem az izlandi Sigur Rós zenekart, de itt a zenéjük néha bizony túl sok, és talán nem ártott volna némileg kevesebb zongora és akusztikus gitár. Minden hibája ellenére az Anyátlanok mégis működik, de majd inkább a tévében, vasárnap délután.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

Rendezte: Scott Hicks
Szereplők: Clive Owen, Emma Booth, Laura Fraser
Eredeti cím: The Boys Are Back
A film honlapja: www.boysarebackmovie.co.uk »
Forgalmazza: Cinetel
Értékelés: 3/5

 Túl jó nő a csajom

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóViki:

Úgy hiányzott már egy igazán jó romantikus vígjáték, mint egy falat kenyér. Egyvalamit biztosan köszönhetek a Túl jó nő a csajom-nak: gyarapodott a szókincsem. A pasivava olyan srác, aki kedves, vicces, és imádunk vele együtt lógni, de soha eszünkbe nem jutna összejönni vele. Filmünk főhőse klasszikus pasivava, csakhogy hozzá kegyes lesz a sors. Egy szőke bombázó kinézi magának, és ő még csak-csak elhinné, hogy egy ennyire jó nő lehet a csaja, ám a környezete nem így van ezzel. A kicsit erőltetett sztori mégis működik, elsősorban a két főszereplőnek, a komikusként visszafogottan zseniális Jay Baruchelnek és a szőke bombázó kliséjét élettel megtölteni képes Alice Eve-nek köszönhetően, akiket ráadásul nagyszerű mellékszereplő haverok vesznek körül, akiknek minden helyzetre jut valami szellemes beszólásuk.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Egy pixelherceg, egy lúzer, egy egyedülálló apa és egy őrült kisváros. Hétvégi moziajánlóCsaba:

Végre egy olyan romkom, amire a haverokkal is be lehet ülni! A stílusában leginkább a Felkoppintvá-ra emlékeztető Túl jó nő a csajom tele van élettel teli, szellemes figurákkal, és olyan beszólásokkal, amelyeket jó lesz később idézgetni a haveri társaságban. Ritka az olyan romantikus vígjáték, amely a férfiak és a nők számára is egyaránt szórakoztató, ezért becsüljük meg nagyon. Kár, hogy a soványka cselekményt a végén muszáj lezárni (a filmeknek is vannak szabályaik…), és egy erőltetett reptéri üldözésbe torkollik a dolog, ami nagyon nem hiányzott. Az utolsó félóra buktatóival együtt a szájízünk a végén is kellemes marad.

Rendezte: Jim Field Smith
Szereplők: Jay Baruchel, Alice Eve, Mike Vogel
Eredeti cím: She’s Out of My League
A film honlapja: www.getyourrating.com »
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Értékelés: 4/5

 További premierek a héten

A sivatag virága (színes, feliratos, angol–német–osztrák filmdráma)

A szomáliai Waris Dirie a világ egyik legkeresettebb modellje az észak-afrikai sivatagból, egy nomád kecskepásztorcsaládból jutott a divatlapok címlapjára és a fashion show-k kifutójára. Tizenhárom évesen szökött el otthonról egy rákényszerített házasság elől, több napig bolyongott a sivatagban, amíg eljutott a fővárosba, Mogadishuba. Rokonai hamarosan továbbküldték Londonba, ahol szolgálóként dolgozott a Szomáliai Nagykövetségen, egész kamaszkorát bezárva, tanulatlanul leélve. Waris egy napon onnan is megszökve, hajléktalanként és illegális bevándorlóként sodródik az utcákon. A vagány bolti eladólány Marilyn befogadja, és életre szóló barátságot kötnek. Egy gyorsétteremben vállal munkát, ahol a sztárfotós Terry Donaldson felfedezi ritka szépségét. A rámenős ügynök, Lucinda segítségével sikeres modell válik belőle. De Waris új élete, a csillogó glamour szívszorító sorsot takar, a gyönyörű lány nem tud szabadulni gyermekkori titkolt traumájától.

Hercegektől lúzerekig - hétvégi moziajánló

 

Rendező: Sherry Horman
Eredeti cím: Desert Flower
A film honlapja: www.desertflower-movie.com »
Forgalmazza: Szuez Film

Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top