Szabadidő

Álommeló hat dollárért

Különleges taktikával szerezte meg a vágyott munkahelyet egy amerikai reklámszakember. Szülinapos buszsofőrnek éneklő utasok és egyéb megható videók e heti webes ajánlónkban.

1. Bármit csinálsz, sehogy sem jó. Ha Times betűtípust használsz, unalmas vagy. Ha színes mappát küldesz, komolytalan. Az egyik helyen jó pont a fotó, máshol nem szimpatikus az arcod. Nincs egyszerű dolga ma annak, aki álláshirdetésekre pályázik. Az amerikai Alec Brownstein helyzete nem sokban különbözött bármely más pályakezdőétől, aki úgy érzi, a kávéfőzés az egyetlen komoly feladat, amelyet ráruháznak munkahelyén. A nagy reklámügynökségeknél való kilincselés és könyörgés helyett szokatlan módját választotta az álláskeresésnek. Tudta, hogy a fontos, de legalábbis pályatudatos embereknél saját maguk „guglizása” olyan rutin, mint a fogmosás. Minihirdetéshelyet vásárolt ezért a Google-nál, amelyben direkt szólította meg leendő főnökét. „Hé, Ian Reichenthal, jó móka magadat guglizni. De még jobb engem alkalmazni” – szólt az egyik hirdetés. Reichenthal viccesnek találhatta az ötletet, ma ugyanis Brownstein neki dolgozik. Az akció, amelyet az alábbi filmben mutat be, hat dollárjába került.

2. Akinek a Google naptárfunkciója nem elég sikkes, ajánljuk az ingyenes TeuxDeux online programot. Használata intuitív, az oldalon a heti tennivalók könnyen áttekinthetők, és még szép is. A PC World magazin az egyik leghasznosabb oldalnak választotta.

Teuxdeux
TeuxDeux – kattints, és próbáld ki!


3. Egyszer volt, hol nem volt… A tömegközlekedési társaság főnöke különleges születésnapi meglepetést készített elő egyik sofőrjének. Előbb egy felszálló trombitás, majd egy utas zendített rá a Happy Birthday dallamára, végül az egész busz jókívánságokat énekelt a könnyekig meghatódó buszvezetőnek. De stop, az úton tüntetők állják a busz útját. Hogyan ér célba így a menetrend szerinti járat? A fekete ruhás demonstrálók azonban hirtelen megfordulnak, tábláikon pedig nem követelések állnak, hanem csak ennyi: „Boldog születésnapot!” A szívszorító mese helyszíne sajnos nem Budapest, hanem Koppenhága. A villámcsődületet a buszvezetők munkakörülményeinek javításáért küzdő Bedre Bustur kampány keretében szervezték.

 

4. A kacat szó új jelentést kapott, mióta a számítógép úgy tartozik a munkához, mint egykor a kapa. Az angolul gadgetnek nevezett elektromos kütyüknek neves külföldi napi- és hetilapok is külön rovatokat szentelnek. Az új digitális kacatok célközönsége már rég nem a kockafejek. Kinek ne jönne be például a Bene Coffice névre keresztelt laptoptartós fotel, avagy az asztali lámpa, amelynél a fénysugár nagyságát kézmozdulattal állíthatjuk be? A Blogkettő.com blogon ilyen haszontalan-hasznos kacatokat találunk.

Blogkettő - Bene Coffice
Blogkettő – Nézz meg még több érdekességet!

Blogkettő - Lámpa
Blogkettő – Nézz meg még több haszontalan-hasznos kacatot! 


5.
Ha így a tanév vége felé némi erősítésre lenne szüksége angolból nemigen jeleskedő kisiskolás gyerekünknek, irány a Smories.com. Az oldalon rövid videókra kattinthatunk, amelyeken gyerekek olvasnak fel meséket gyerekeknek. Havonta ötven új videót töltenek fel, így nemigen lesz egyhamar unalmas a kínálat. A videókra mozdítva az egeret, megtudhatjuk, mely korosztálynak ajánlják a mesét. Már a kezdőoldal képe is bájos…

Smories
Smories

Smories
Smories

6. A Ludwig Múzeumot senkinek sem kell bemutatni, de honlapján talán sokaknak akad felfedeznivaló. A virtuális kiállításon szintenként és termenként, alkotók szerint is ismerkedhetünk a gyűjteménnyel vagy csak a legfontosabb műtárgyakkal. A végén különleges ajándék barátnőnknek, ha egyszer innen küldünk e-képeslapot.

Virtuális séta a Ludwig múzeumban
Virtuális séta a Ludwig Múzeumban

Akár még képeslapot is küldhetsz is innen
Akár még képeslapot is küldhetsz innen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top