nlc.hu
Szabadidő
Élet a focivébén túl: 14 tuti program csajoknak

Élet a focivébén túl: 14 tuti program csajoknak

Várszínház-látogatás, múzeumozás az éjszakában, Kovács Kati a ZP-ben és metálkodás a Pecsában. Ha eleged van abból, hogy otthon csak a sört hordod a nappaliba a hűtőből, és napok óta a vuvuzela hangjai töltik be a lakást, íme a Nők Lapja Cafe tippjei a kimozduláshoz.
Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknak

Végre igazi nagyágyúk érkeztek a magyar mozikba: katt ide a részletekért! »

Június 18. (péntek)

Ha te is heteken keresztül bámultad megdöbbenve az árvíz képeit a híradóban, most úgy tehetsz a károsultak megsegítéséért, hogy közben kiválóan szórakozol. A Dürer Kert szervezői egy segélykoncert keretében összetrombitálták a magyar underground zenei élet színe-javát, így egy este alatt két színpadon több mint negyven hazai bandát (PASO, Akkezdet Phiai, Nemjuci, Subscribe…) hallgathatsz meg a hat és fél órásra tervezett, és kb. este hatkor kezdődő megabulin. A beugró 500 Ft, de ezenfelül mindenki annyit ad, amennyit a lelkiismerete és a pénztárcája diktál, hiszen a bevétel egy alapítványon keresztül teljes egészében az árvízkárosultak megsegítését szolgálja.
Bővebben: durerkert.com »

Ha a hatórás pörgés a Dürerben neked nem pálya, vagy a lábadban jobban elszabadul a boogie néhány drum and bass ritmusra, akkor a Kincsem parkban megrendezett Fields of Joy elektronikus szabadtéri fesztivált neked találták ki. A technó, a minimal és az electro jegyében többek között olyan arcok lépnek fel, mint a francia Agoria és a Németországból érkezett Alex Bau és Format: B.
Bővebben: www.fieldsofjoy.hu »

Június 19. (szombat)

Mivel szombaton a programválaszték igencsak kibővül az országban, ezért mi csak a kihagyhatatlanokra szorítkozunk. Platinalemezes folkcsapatokból nem sokat találunk errefelé, de az évek alatt a szlovákiai Ghymes már bizonyította, hogy ismerik a dörgést, és van érzékük az emberek táncra perdítéséhez. Szombat este 20.30-tól a Ferencvárosi Fesztivál keretében játszanak a Fradi-pályán, ahol bőven jut majd hely a tánclépéseknek.

Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknak

Bővebben: www.fe-fe.hu »

Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknakBudapest nyáron éjszaka a legélhetőbb, sőt egy nyári éjszakában az ország is egész más arcát mutatja, főleg akkor, ha sétáinkkal azért barangoljuk be a várost, hogy múzeumokat látogassunk. A Múzeumok Éjszakája felsorolhatatlanul sok helyszínen és programmal várja az érdeklődőket, és mi csak néhányat emelnénk ki a teljesség igénye nélkül. Lesz itt divatbemutató, futurisztikus hajshow, épületfestő verseny, koncertek (Magashegyi Underground, Bijou…), vetítések és persze a múzeumok időszaki és állandó kiállításai akár tárlatvezetéssel is.
Bővebben: www.muzeumokejszakaja.hu »

Június 20. (vasárnap)

Ha van sanszod arra, hogy kirobbantsd a pasidat a tévé elől, akkor Dave Mustaine és legendás csapata, a Megadeth fellépése feltétlenül ilyen alkalom. A Petőfi Csarnokban koncertező zenekarba visszatért a másik Dave, aki Ellefson, és a banda természetesen az új albumát turnéztatja, de attól még biztos megidéződnek a Countdown to Extinction klasszikus dalai is. A thrash metal hívei és a villámkezű virgázás rajongói számára izgalmas vasárnap esti headbangelésnek ígérkezik.
Bővebben: www.petoficsarnok.hu »

Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknak

Az időzítés nem kicsit szerencsétlen, de aki Mustaine-ék csapata helyett inkább a Metallica S&M szimfonikus koncertalbumának hangulatát szeretné inkább átélni, a magyar SymphonicA (a Masterica tribute-zenekar és a Danubia Szimfonikus Zenekar közös produkciója) ezt próbálja felidézni a Millenáris Teátrumban este nyolc órától. Kulturált keménykedés székben ülve, és akár még az elegáns ruha sem ciki…
Bővebben: www.millenaris.hu »

Június 21. (hétfő)

Mivel a városokban a színházi évad véget ért, érdemes szabadtéren hasonló élményeket keresgélnünk. A Kisvárdai Várszínházban 26-áig rendezik meg a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválja nevű eseményt, amelynek keretében a kék ég alatt nézhetjük meg a magyar és határon túli magyar színházak legsikeresebb idei produkcióit. Egy nyárestére könnyedebb kikapcsolódást nem is lehet elképzelni a Komáromi Jókai Színház hétfő esti produkciójánál, az Anconai szerelmeseknél, amely egy kellemes, dalos, szerelmes musical a legjobb fajtából.
Bővebben: www.kisvarda.szinhaz.hu »

A nyári napforduló tökéletes apropót kínál egy kis éjszakai életre, és ezt használják ki a Zene Európai Ünnepének szervezői. Szerte Budapesten számos ingyenes koncert tartozik a rendezvénysorozathoz. A Nyugati téren dzsessz- és kamaraegyüttesek szórakoztatják a nagyérdeműt, a Gödör Klubban alkalmi kollaborációk lépnek fel, a Pecsában Jimi Hendrix emléke előtt tisztelegnek, a Vörösmarty téren pedig fiatal zenekarok tolják a talpalávalót.
Bővebben: www.zeneunnepe.hu »

Június 22. (kedd)

Az okos popzene híveinek kedd este az A38 Hajón a helye, ugyanis itt lép fel a skandináv The Whitest Boy Alive, amelynek frontembere, Erlend Bye ugyan nem a legfehérebb srác a világon, de kétségtelenül igazi popzenegeek, aki zseniálisan keveri a punkot a funkkal, hogy a végeredmény egy amolyan jófajta indie popzene legyen.

Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknak

Bővebben: www.thewhitestboyalive.com »
www.a38.hu »

Kedden még javában tart a Cirko-Gejzír moziban a csak vígjátékokat műsorra tűző Szánsájn fesztivál programja, amelynek legkiemelkedőbb pontja vitathatatlanul Martin McDonagh zseniális fekete komédiája, a turistaszokásokat kigúnyoló Erőszakik. Colin Farrell és Ralph Fiennes karrierjének egyik legjobb alakítását nyújtják kiégett, cinikus bérgyilkosként, a helyszínként szolgáló Bruges városa pedig csodálatos látképpel szolgál.

Június 23. (szerda)

Réz András ma már nemcsak kritizálja a filmeket, de tanítja is, hogyan kellene jó mozikat készíteni. A Werk Akadémia filmes tanítványainak vizsgafilmjeit egyszerre nézhetjük meg szerda este 21.00-tól a Toldi moziban a Mester részvételével és bevezetőjével. A rövidfilmes ínyencségekre vágyók kapnak itt horrort, drámát és thrillert, szóval műfajilag sokrétű eseménnyel lesz dolgunk, ahol mások előtt fedezhetjük fel magunknak a jövő legnagyobb tehetségeit.

Aki még a rövidfilmnézésnél is kulturáltabb élményre vágyik, annak erre kiváló apropót szolgáltat az Alexandra Párizsi Nagyáruház szervezésében létrejött, kellően puccos Dalton Operaestek, melynek szerdai fejezete a barokk operák világába kalauzolja el az érdeklődőt, női és férfi mezzoénekesek segítségével (hangpárbaj is lesz!). Welcome drink, jótékonykodás, gasztronómiai különlegességek, csodás helyszín, nagyszerű muzsikák és pucc a javából.
Bővebben: www.operaestek.hu »

Június 24. (csütörtök)

Kovács Kati mostanában a fénykorát idézően jó formában van. Nem elég, hogy Christina Aguilera is feldolgozta az egyik slágerét, a Qualitons zenekar a mai igényeknek megfelelően hangszerelte át az amúgy is klasszikusnak számító dalokat. A hangjában cseppet sem megkopott énekesnőt most a Zöld Pardonban csekkolhatjuk le, ahogy a szabadban a csillagokat is leénekli az égről.

Élet a foci vébén túl: 14 tuti program csajoknak

Bővebben: www.zp.hu »

Akiknek az élet nem csupa játék és mese, egy kicsit komolyabb elmerengésre is szakíthatnak időt a Bálint Házban, ahol július végéig megtekinthető Cedric Larviore fotóművész kiállítása Áradó fényben: Izrael és Kelet-Európa címmel. A dokumentumfilmesként is ismert művész egy kívülálló szemszögéből, szociális érzékenységgel közelített témáihoz, és munkáit most egy hónapon át csodálhatjuk.
Bővebben: 2010.balinthaz.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top