Szabadidő

Harmadszor is alkonyodik. Moziajánló a Napfogyatkozás jegyében

A filmforgalmazók elálltak Robert Pattinson, Kristen Stewart és Taylor Lautner útjából, hogy a vega vámpírok és a borotvált mellkasú vérfarkasok teljesen elfoglalhassák mozivásznainkat. Egy, csak egy legény maradt talpon a vidéken, de arrafelé is Szarul állnak a dolgok.
 Alkonyat – Napfogyatkozás

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyébenViki
Oké, minden rajongásom ellenére el kell ismernem, hogy az Újhold filmváltozata hagyott némi kívánnivalót maga után. A Napfogyatkozást jegyző David Slade már jobb arányérzékkel bír elődjénél, ennek köszönhetően érzékelhetően kevesebb a lelkizés, egyértelműen az akciók javára, és még némi öniróniát is felfedezni véltem. És bár Alkonyat-könyveket leginkább régimódi romantikájuk miatt olvas az ember lánya, a filmben mindez néha elég bicskanyitogató tud lenni. Míg a könyvben az írónő stílusának köszönhetően nem tűnik fel, hogy a karakterek nem fejlődnek, és minden részben ugyanazokat a köröket futják végig (Bella vámpír akar lenni Edward döntése ellenére, a lánynak választania kell a két srác között, és mindig van egy gonosz vámpír, aki ki akarja nyírni őt), a filmben kicsit idegesítő ugyanazokat a dialógusokat kisebb változtatásokkal újra meg újra végighallgatni. Taylor Lautnert még mindig nehéz komolyan venni, de Kristen Stewart és Robert Pattinson párosa harmadjára is remek, és egyáltalán nem nehéz megérteni, miért szerelmes a fél világ ebbe a srácba.

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyében

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyébenCsaba
Végre kiderült: nagyjából tök mindegy, ki rendezi az egyes Alkonyat-mozikat, a végeredmény úgyis mindig ugyanolyan lesz. David Slade rendező hiába edződött a remek 30 Days of Night című alaszkai vámpírhorroron, ebből semmi sem látszik a Napfogyatkozásban. Ugyanaz a tévéfilmes látványvilág, ugyanazok a lagymatag trükkök (a farkasok kinézete nem sokat javult az előző rész óta), de ami a legzavaróbb: a film olyan, mintha valaki folyton csak beszélne a szexről, de soha nem csinálná, illetve amikor mégis, akkor nagyon rövid ideig tartana, és egyáltalán nem lenne benne semmi emlékezetes. Másfél órán keresztül készülnek a szereplők a Viktória vámpírseregével történő összecsapásra (a farkasok vámpírok általi harcra tanítása különösen cikire sikerült), aztán amikor megtörténik, az villan csak az eszünkbe: tényleg ennyi volt az egész? Eközben persze megvannak a szokásos bicepszmutogatások Taylor Lautner részéről, de a Napfogyatkozásban az igazán kellemetlen leginkább az, hogy a szereplők egyfolytában lelkiznek ahelyett, hogy tennének valamit.

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyében

Rendezte: David Slade
Szereplők: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Bryce Dallas Howard
Eredeti cím: The Twilight Saga: Eclipse
A film honlapja: www.eclipsethemovie.com »
Forgalmazza: Fórum Hungary
Értékelés: 2,5/5 (Viki: 3, Csaba: 2)

 Szarul állnak a dolgok

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyébenViki
Végre egy film, amelynek a magyar címéért jár a hátba veregetés. Nemcsak szellemes, de nagyon is kifejező, ugyanis a tizenhárom éves Gunther Strobbe élete valóban nem áll túl jól. Alkoholista apjával és annak három, hasonló hobbival bíró bátyjával él egy fedél alatt, és anyja helyett csak a nagyanyja törődik vele. A belga–holland koprodukcióban készült mozi legfőbb erénye, hogy a szomorú alaphelyzetben is meglátja a vicces pillanatokat, Felix Van Grouningen rendező pedig úgy nevetteti a nézőjét, hogy közben végig ott van a gombóc a torkában, hogy amit lát, az mégiscsak inkább szánni való, mint vicces. Rendhagyó felnövéstörténet kellemesen tahó poénokkal megspékelve, az élet legaljáról.

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyében

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyébenCsaba
Tudjuk, hogy nagyon részeg emberen nevetni nem szép dolog, de ha épp meztelenül biciklizik, nem létezik más megoldás. Már a sok-sok Bundesliga-frizura és a jellegzetes nyolcvanas évekbeli életképek is nevetésre ingerelnek, és akkor még nem említettük a vidám sofőrülésbe szállással végződő sörivó versenyt vagy a tömegnyi pucér férfit kerékpáron ülve, márpedig tudjuk, hogy a sok meztelen férfisegg mindig vicces. A Szarul állnak a dolgok a sok-sok kegyetlen poén ellenére azért izgalmas film, mert mélysége van. Megmutatja, hogy milyen felnőni egy olyan helyen, ahol nincsenek erkölcsök, és bár szívesen neveti ki szereplőit, közben teljesen együtt érez velük.

Harmadszor is alkonyodik. Hétvégi moziajánló a Napfogyatkozás jegyében

Legkedveltebb vidéki fesztiválunk idén is zúzós programmal rukkolt elő. »

Rendezte: Felix Van Grouningen
Szereplők: Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve
Eredeti cím: The Misfortunates
A film honlapja: www.dehelaasheidderdingen.be »
Forgalmazza: Cirko Film – Másképp Alapítvány
Értékelés: 3,5/5 (Viki: 3, Csaba: 4)

Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top