Szabadidő

Egy ruhában egy éven át

A pazarló konzumálás ellen küzdenek a divatőrültek. Hogyan lehet lealkudni a hotelszoba árát, mit találnak a sírásók munka közben, figurkák és más érdekességek a webről.

1. Idén is túl sokat költöttél nyaralásra? Az Ecserin és az eBayen iskolázódtál? A jövő évi szabadságot kevesebből is megúszhatod. A Vadingo nevű szálláskereső portálon az úti cél mellett megadhatjuk azt is, hogy mekkora összeget szánunk a kvártélyra. A kereső felajánlja az elképzelésünkhöz leginkább közel álló szállásajánlatokat, amelyek közül kiválasztjuk a nekünk szimpatikusakat. Ezután a Vadingo a nevünkben alkudozni kezd a kijelölt hotelekkel, és elküldi az első ajánlatukat, amelyet egy napig áll módunkban elfogadni. Ha több hotel azonos árajánlatot tesz, a portál tovább alkudozik helyettünk. A virtuális piactér megalkotói mallorcai hoteltulajdonosok, akik a turisták utóbbi időkben tapasztalt egyezkedéseire reagáltak a portál elindításával.

Egy ruha egy éven át

Bővebben: www.vadingo.com/en »

2. Manapság talán csak Szőcs Gézának nincs saját divatblogja. A 13 éves tinitől az apasági szabadságon lévő salesesen át az unatkozó irodistalányig bárki szép karriert futhat be divatblogírással. A tömegből kitűnik egy érdekes vállalkozás, a The Considered Ensemble, amely megcáfolni igyekszik azt a tételt, miszerint egy kép többet mond minden szónál. Ez a divatblog ugyanis teljes mértékben mellőzi a képek használatát, pusztán a történetek erejére és a leírás mélységére épít. A posztok szerzői olykor csak az általuk az adott pillanatban viselt ruhadarabok márkáját közlik, máskor az életükbe is bepillantást engednek.

Egy ruha egy éven át

Bővebben: http://theconsideredensemble.com »

3. A legutóbbi, Somogy megyében feltárt török kori temető kapcsán figyeltünk fel a Sírásók blogra. A név ellenére nem horrortörténetekkel riasztgat, hanem a régészek izgalmas munkáját, módszereit, eljárásait, az aktuális ásatások eredményeit mutatja be.

Egy ruha egy éven át

Bővebben: http://sirasok.blog.hu »

4. Szentimentális női filmek és regények kedvelt témája a magánéleti mélyponton lévő hősnő házvásárlása és -felújítása. A valódi életben a saját ház építése kevésbé cukros projekt, még akkor is, ha nem kell életünk végéig eladósodnunk. Egy seattle-i háztulajdonos blogjában minden hasonló cipőben járó, avagy a lakberendezés iránt érdeklődő számára érdekesen írja le a telekvásárlás bonyodalmait, az építész kiválasztásának és a ház megépítésének történetét. Különösen tanulságosak a részletes költségleírások és a bemutatott műszaki berendezések. A modern épület látványa megalkuvások nélküli, gondtalan tervezgetést sejtet, egyidejűleg azonban sok kutatómunka, stressz és kaland végeredménye.

Egy ruha egy éven át

Egy ruha egy éven át

Bővebben: www.ahousebythepark.com »

5. Sheena Matheiken nem hajléktalan, még csak nem is szegény. Mégis, 2009 májusában elhatározta, hogy egy éven át ugyanazt az egy kis fekete ruhát fogja hordani, és a megtakarított pénzből indiai szülővárosának iskolai egyenruháit finanszírozza, hogy lehetővé tegye szegény családok gyermekeinek az iskolába járást. A ruhát mindennap más kiegészítőkkel dobta fel, így több stílusnak és az adott évszaknak megfelelően tudott öltözködni. Nemcsak a „nincs egy rongyom sem, mit vegyek fel?” kínzó kérdését oldotta meg egy évre, hanem a lelkes támogatóknak köszönhetően több mint százezer dollárt gyűjtött egy alapítványnak. Mindenki megnyugtatására: higiéniai okokból a ruhából beszerzett hét azonos darabot. A projekt „Egy ruha. Egy hónap. Egy eset” címmel és változatlanul karitatív céllal folytatódik itt.

Egy ruha egy éven át

Bővebben: www.theuniformproject.com »

6. Az első legjobb barát szent és sérthetetlen, jaj annak a szülőnek, aki otthon felejti, elhagyja, kimossa egy, a legizgalmasabb dackorszakban lévő kétéves rongyossá szeretett babáját, állatkáját. Erre a megtisztelő pozícióra csak különleges figurák, azaz figurkák érdemesek, például ők:

Még több figurkáért kattints a képre!
Még több figurkáért kattints a képre!
Még több figurkáért kattints a képre!
Még több figurkáért kattints a képre!

Egy ruha egy éven át

Bővebben: www.figurkadesign.hu »

Egy ruha egy éven átTéged megérinthet egy idegen?

Hányszor simogattál meg egy szembejövő kiscicát vagy aranyos blökit? És a gazdáját? Mered vagy nem? »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top