Szabadidő

Világ körüli út poggyász nélkül, egy fogkefével…

…a lényeget keresi az utazó riporter. Mi köze a Google-nak a szerelemhez, mire jó a zöldtérkép, és homokba írt művészet e heti webes ajánlónkban.

1. Hős vagy közellenség? Míg néhányan már el sem tudják képzelni az életüket a Google ingyenes szolgáltatásai nélkül, a Street View nevű köztéri fényképezkedése miatt másfelől azonban hevesen támadják a politikusok és az adatvédők. Ilyen válságos időkben a cégnek különösen jól jön egy romantikus reklám. A film egy párizsi szerelem történetét meséli el, amelyet – mint afféle újkori kerítő – végigkísér és segít a keresőóriás. Mi legalábbis meghatódtunk – chapeau!

2. Agócs Írisz kulturális antropológusból lett illusztrátor. Rajzait elnézve kedvünk lenne szakirodalom helyett az ő mesekönyveit nézegetni.

Világkörüli út poggyász nélkül, egy fogkefével

Bővebben: http://artistamuvek.blogspot.com »

3. A légitársaságok egyre magasabb díjakat számolnak fel a poggyászért. Nincs család, ahol ne lenne vitatéma nyaralás előtt, mi fér be a csomagtartóba, és mi nem. Egy légiutas-kísérő úgy felhúzta magát a poggyásztémán, hogy a vészkijáraton hagyta el a repülőt. Mennyivel egyszerűbb lenne bőröndök nélkül – gondolta Rolf Potts. A National Geographic Traveler és a New York Times utazási témákra szakosodott riportere augusztus végén csomagok nélkül indult el újabb útjára. Öt kontinenst, tizenkét országot hat héten át mindössze annyi poggyásszal jár be, amennyi a zsebében elfér – egy fogkefe és az iPod még igen. Az út rávilágít majd, mi az, ami igazán fontos, és mi az, ami lényegtelen – reméli Potts, akinek kalandjait blogján és videóin keresztül lehet követni.

Bővebben: www.rtwblog.com »

4.
Milyen mulandó és milyen szép: a homokba rajzoló Aljona Voynova művészetét mindenkinek látnia kell!

Bővebben: www.aljonavoynova.de »

5. Nem muszáj számítógép- és internetközelben lennünk, hogy meghallgathassuk a YouTube-on gyűjtött kedvenc dalainkat. A Dirpy egy kattintással MP3-má alakítja a videomegosztó feltöltéseit.

Világkörüli út poggyász nélkül, egy fogkefével

Bővebben: www.dirpy.com »

6. Biogazdálkodás és kerékpártároló, ivókút és szelektív hulladékgyűjtő: térképen ábrázolja a „zöld”- lehetőségeket a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Bárki ki is egészítheti, ha nincs rajta a kedvenc bioboltja.

Világkörüli út poggyász nélkül, egy fogkefével

Bővebben: http://budapest.zoldterkep.hu »

Világkörüli út poggyász nélkül, egy fogkefével...Nézd meg ezt is:

Egy ruhában egy éven át
A pazarló konzumálás ellen küzdenek a divatőrültek. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top