Szabadidő

Szigorúan nem ellenőrzött vonatok

Az ördög egy liftben, az Antikrisztus az erdőben, Denzel Washington kötött pályán, Ashton Kutcher mezítelen felsőtesttel, Johnny Knoxville-ék pedig 3D-ben állnak helyt a héten a magyar mozikban. Színes, gazdag, mégis többségében gyenge filmekből áll hétvégi moziajánlónk repertoárja.
 Bérgyilkosék

Viki
A gonosz klitoriszA romantikus vígjátékok keverése a szuperügynökös akciófilmekkel cseppet sem számít újdonságnak Hollywoodban, idén ráadásul már másodszor van szerencsénk a formulához. A nyáron bemutatott Kéjjel-nappal egy eltúlzott akciójelenetekkel teli, könnyed csacskaság volt, ami a film teljes komolytalansága és Cameron Diaz ragyogó komikaalakítása miatt mégis működött. A Bérgyilkosékban Tom Cruise és Diaz helyett csupán a mérsékelten tehetséges Katherine Heiglre és Ashton Kutcherre (aki a filmben sokszor vetkőzik félmeztelenre, fellépve ezzel a Matthew McConaughey-féle ösvényre) futotta, és egy félgőzzel és félszívvel előadott, már unalomig ismert sztorira, ami sajnos nem elég eltúlzott ahhoz, hogy ettől viccessé váljon.

A gonosz klitorisz

Csaba
A gonosz klitoriszTrue Lies – Két tűz között, Mr. és Mrs. Smith, Kéjjel-nappal – csak néhány azon filmek sorából, melyekre a Bérgyilkosék hasonlítani akar, de minőségileg sajnos mindegyiküket jócskán alulmúlja. A friss házasságban kiderül, hogy a „férfinak súlyos titkai vannak” nevű alapfelállás gyakran jó kezdet egy izgalmas thrillerhez, de itt a dolgot cseppet sem veszik komolyan, és inkább akciózós-ügynökös csacskaságba fordítják át a filmet, viszont ha a két főszereplő között hiányzik a kémia, az akciójelenetek fantáziátlanok és a humorért felelős forgatókönyvíró-gárda sincs a helyzet magaslatán, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy a film jókorát bukott.

A gonosz klitorisz

Rendezte: Robert Luketic
Szereplők: Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Tom Selleck
Eredeti címe: Killers
A film honlapja: www.killersfilm.com »
Forgalmazza: Palace Pictures
Értékelés: 2/5 (Viki: 2,5, Csaba: 1,5)

 Antikrisztus

Viki
A gonosz klitoriszEgyes primitív kultúrákban a női szexuális vágy még ma is bűnös, ördögi dolognak számít, és úgy tűnik, ez a gondolkodásmód még a kétezres években is tud követőkre lelni, ugyanis Lars Von Trier erre építette fel a teljes új filmjét. A gyermekét elvesztő anya önmagát és saját szexualitását vádolja a tragédia megtörténtéért, és miután pszichológus férje szembesíti őt a legmélyebb félelmeivel, teljesen kifordul önmagából (vagy egy másik elmélet szerint épp megtalálja igazi önmagát) és a férfira, valamint saját magára támad. Lars Von Trier rendkívül erős, sokkoló képekkel dolgozó rendező, de a filmbéli öncélú túlzásait és iszonyatosan negatív gondolkodásmódját már nem lehet megbocsátani: a saját beleiből lakmározó róka, a megcsonkított klitorisz vagy a sperma helyett vért kilövellő pénisz képét nem lehet könnyen elfelejteni…

A gonosz klitorisz

Csaba
A gonosz klitoriszAmikor valaki rászánja magát, hogy megnézze az Antikrisztust, nem szabad megfeledkezni arról, hogy rendezője a készítéskor rendkívül rossz állapotban volt, súlyos depressziótól szenvedett, és a forgatás egyben afféle terápia is volt számára. A film így minden más témát háttérbe szorítva elsősorban egy beteg lélek krónikája, és egyes támadó elméletekkel szemben a női vágyat sem találja ördögtől valónak, csak a hasonló témák tanulmányozásába és a tragédiájába beleőrülő főhősnő kezd miatta bűntudatot érezni. Az Antikrisztus egy művészi (a nyitójelenet bizarr szépsége zavarba ejtő) horrorfilm arról, hogy mi történik akkor, ha a legbelső félelmeink legyűrnek minket, de a színészi alázat legmagasabb fokáról is bizonyára sokat fognak értekezni Willem Dafoe és Charlotte Gainsbourg alakítása kapcsán. A szinte már elviselhetetlen rémképek (a futva szülő őz, a madár agyoncsapása vagy a lábátfúrás…) miatt csak és kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott.

A gonosz klitorisz

Rendezte: Lars Von Trier
Szereplők: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg
Eredeti címe: Antichrist
A film honlapja: www.ifcfilms.com/films/antichrist »
Forgalmazza: Budapest Film
Értékelés:  3/5 (Viki: 1,5, Csaba: 4)

 Száguldó bomba

Viki
A gonosz klitoriszVégre egy olyan akciófilm, melyben nem lőnek mindenkit halomra, sőt a lőfegyvereknek nem is jut szerep. Az igaz történeten alapuló sztori szerint egy jókora tehervonat mozdonyvezető nélkül maradva elkezd száguldani a síneken, a vagonokban jókora adag mérgező vegyi anyaggal. Mivel a vasúttársaság elcseszi a dolgokat (konzultáltak a MÁV-val?), csupán két vasúti dolgozó állíthatja meg a szerelvényt, mielőtt az nagyobb bajt okozna. Ugyan Tony Scott rendező rendkívül látványos képeket mutat be nekünk az óriásvonat féktelen száguldozásáról, de a filmben egészen az utolsó félóráig nem nagyon történik más, csak a szereplők beszélgetnek egymással, amitől jobban megismerjük őket, így a végére izgulunk is a sikerükért. Ez pedig már elég ahhoz, hogy a kicsit gyengusabbra sikeredett akciójeleneteket is megbocsássuk.

A gonosz klitorisz

Csaba
A gonosz klitoriszA Féktelenül vonatos változatából ugyan hiányzik a Dennis Hopper-féle agyafúrt terrorista, ám ennek ellenére letagadhatatlan, hogy Scotték Jan De Bont filmjének cselekményvezetését vették alapul. A központtal folytatott rádióbeszélgetések, bevágott híradórészletek és nagy telefonálgatások képezik a film gerincét, hogy néha jöjjön egy-egy legyőzendő akadály (szembe jövő vonat teli kisiskolásokkal, a síneken elszabadult lovak…) és persze a végén egy mindent elsöprő akciójelenet. Tony Scott (A tűzben edzett férfi) elég rutinos direktor ahhoz, hogy még ezt a kiszámítható sztorit is unalommentesen tudja előadni, ráadásul Denzel Washington személyében már sokadszor van egy olyan főhőse, akiért egyszerűen nem lehet nem izgulni.

A gonosz klitorisz

Rendezte: Tony Scott
Szereplők: Denzel Washington, Chirs Pine, Rosario Dawson
Eredeti cím: Unstoppable
A film honlapja: www.unstoppablemovie.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 3,5/5 (Viki: 4, Csaba: 3)

 Ördög

Viki
A gonosz klitoriszAz biztos, hogy a film eleje a legfélelmetesebb: amikor kiírják, hogy ez a The Night Chronicles c. M. Night Shyamalan ötleteiből készülő horrorfilmsorozat első része, az tényleg borzongató, hiszen könnyen megrémülhetünk attól, hogy még több efféle olcsó fércművet kell majd végignéznünk. Az izgalomfaktor később egyszer sem emelkedik ennél feljebb. Bár a szellemes kiindulópont (pár emberke egy felhőkarcoló liftjében ragad és kiderül, hogy egyikük maga az Ördög) akár jó filmet is eredményezhetett volna, az alkotók megijedtek a saját árnyékuktól. Ha egy film elsősorban a bezártság feszültségére és a kis térben játszódó cselekményre épít, az mindenképp a gyávaság jele, ha aztán a liftbéli jeleneteket folyamatosan megszakítják egy kint zajló nyomozás képei. valamint a biztonsági szolgálat mentési munkálatainak képsorai, sőt egy idő után az a szomorú helyzet alakul ki, hogy a rendező ezekkel a jelenetekkel többet törődik, mint a liftbeliekkel. A liftben pedig B-kategóriás színészek próbálnak kezdeni valamit a meg nem írt szerepükkel, de mintha a köztük lévő dráma a rendező számára nem lenne érdekes. Ha pedig nem ismerjük szereplőinket, nincs is kiért/miért izgulni, nem igaz? És ezen még a Fűrészt idéző végső fordulat sem segít.

A gonosz klitorisz

Rendezte: John Erick Dowdle
Szereplők: Chris Messina, Jenny O’Hara, Bojana Novakovic
Eredeti cím: Devil
A film honlapja: www.thenightchronicles.com/devil »
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Értékelés: 2/5

 Jackass 3D

Csaba
A gonosz klitoriszElég könnyű lemérni, hogy a Jackass 3D vajon olyan film-e, ami elnyeri a tetszésedet. Képzelj el egy nagyon kövér embert, akit egy műanyag, cseppet sem szellőző ruhába öltöztetnek, és aztán sportolni kezd, hogy az izzadtságát a ruhában összegyűjtsék, majd egy vállalkozó kedvű emberke az egészet megigya, hogy ettől rögtön sugárban okádjon. Mindezt 3D-ben. Viccesnek találod? Akkor a Jackass 3D a te filmed. Minden más esetben csak egy beteg házivideókból álló gusztustalan jelenetgyűjteménynek lehet tekinteni. Johnny Knoxville és MTV-s társai immár harmadszor a mozikban!
Mellékesen megjegyzem, hogy a filmet Magyarországon magyar szinkron és felirat nélkül mutatják be, de az angolul nem tudók ne aggódjanak: ezek az állatságok nem igényelnek nyelvismeretet.

A gonosz klitorisz

Rendezte: Jeff Tremaine
Szereplők: Johnny Knoxville, Steve-O, Bam Margera
Eredeti cím: Jackass 3D
A film honlapja: www.jackassmovie.com »
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Értékelés: 2/5

 Nömadak TX

Viki
A gonosz klitoriszZenés utazás a világ és a txalaparta körül. Röviden így foglalhatnánk össze ezt a két vándorló baszk férfiról szóló zenés dokumentumfilmet, hiszen a két zenész kedvenc nemzeti ütőhangszerükkel, a két játékost igénylő txalapartával vándorolnak a világban, hogy különféle egzotikus helyeken (Kína, Afrika, India…) zenéljenek, és időnként helybéli muzsikusokkal kiegészülve jammeljenek. Látványos relaxációs mozi a zene nemzetköziségéről és összetartó erejéről, ami nem vállal túl sokat, de azt csont nélkül hozza.

A gonosz klitorisz

Rendezte: Pablo Iraburu, Igor Otxoa, Harkaitz Martinez de San Vicente
Eredeti cím: Nömadak TX
A film honlapja: www.nomadaktx.com »
Forgalmazza: Anjou LaFayette
Értékelés: 3,5/5

 A Föld szeretője

A fiatal Zsolnay Vilmost apja kereskedőnek szánja, de a fiú titkos utakon jár. Festegetni próbál, készül a művészéletre. Furcsa szokásai vannak, szeret rég halott nővére szobájában időzni, és „beszélgetni” vele. És feltűnik egy titokzatos, olasz öregember, aki kamaszkorától kísérti. Vilmos bátyja, a nagyvilági életet élő fiatalember edénygyárat alapít a városban, de ennél a munkánál sem tud megnyugodni, újabb és újabb kihívások felé siet. Így egy nap az edénygyár Vilmosra marad. És a titokzatos, öreg olasz átadja neki a titkot, egy gubbiói váza receptjét, mely alapvetően változtatja meg Zsolnay Vilmos életét. Ettől kezdve a film története egy később világhírre szert tett ember útja önmaga megismeréséig.

Rendezte: Pozsgai Zsolt
Szereplők: Koncz Gábor, Őze Gábor, Görög László
Forgalmazza: Horatio Film

MoziA téli hideg közeledtével előtörhet bennünk a késztetés a szaunák és fürdőhelyek meglátogatására. Magyarországon nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen bármerre indulunk, számos meleg vizes fürdőre bukkanhatunk, és hála a vállalkozó kedvű honfitársainknak, sokuk fölé hotelt építettek. Íme, a 7 legjobb spa- és wellnesshotel! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése