Szabadidő

Mitől lesz valaki menő?

Ennek a kérdésnek jár utána egy fotóblog. Hírösszefoglaló egy mondatban, könyv e-mailben és egy varázslatos, Budapestet ábrázoló film e heti webajánlónkban.

1. Bár jelenleg a lassú, az étkezés élvezetére és örömeire nagy hangsúlyt fektető irányzat van divatban, senki nem mondta, hogy a receptek ne lehetnének lényegre törőek. Ezt fejleszti tökélyre egy twitteres szakácskönyv, amely a kor igényeihez igazodva mindig kéznél lehet. A Cézár-saláta receptje például: „Mince6anchovyfillet/garlc; +t grndmustard/½c olvoil. Whisk+egg/lemon. Toss+lrg romaine/½c parm/3c crouton; +lem/s+p to taste”. Világos, nem?

Már megrendelheted a twitter receptekből összeállított könyvet is
Már megrendelheted a twitteres receptekből összeállított könyvet is!

www.eat-tweet.com »

2. Úgy tűnik, a fővárost káromló „Budapest-bashing” mintha tömegsport lenne mifelénk. Ilyenkor érdemes magunkba szállni egy-egy ilyen videó erejéig, amelyet a fiatal filmes Dancsó Péter készített ún. time-lapse technikával.


3.
Ha néha-néha az a képzetünk támad, hogy egy bizonyos ruhadarab vagy márka ruházza fel az embereket szuverenitással és kisugárzással, érdemes végigböngészni az Impossible Cool fotóblogot. Az oldal a huszadik század kultikus figuráit szöveg nélkül, kizárólag átütő erejű fekete-fehér képet közölve mutatja be. Gyorsan felfedezzük majd, hogy a „coolness” nem a külsőségekben, hanem a magabiztos, öntudatos tekintetben és a függetlenséget kifejező tartásban keresendő.

Sutheland
Sutherland
Bardot
Bardot
Viggo
Viggo

4. Munka után, fáradtan, még egy híradónyi időre sincs erő elmerülni az aktuálpolitikában? Az Egymondatban blog tömören és ironikusan összefoglalja, kommentálja a napi híreket.

Mitől lesz valaki menő?

5. Gyorsan és hatékonyan kereshetünk letölthető avi, mp3, zip és egyéb fájlok után a Files Tube alkalmazással:

Mitől lesz valaki menő?

6. Miközben minden korábbinál többet olvasunk a weben és többtucatnyi e-mailt böngészünk végig nap mint nap, könyvekre már nem marad időnk – állapította meg a New York-i Susan Danziger. Az a forradalmi ötlete támadt, hogy ahelyett, hogy a szépirodalom a polcon porosodna, RSS-feeden keresztül is landolhatna a levelesládákban, kisebb adagonként. A Daily Lit napi rendszerességgel, ingyenesen küld öt perc alatt elolvasható szövegrészleteket az előfizetőknek. A könyvek nagy része angol nyelvű, de német, francia, spanyol és olasz műveket is találhatunk a katalógusban.

DailyLit
DailyLit
Mitől lesz valaki menő?Karácsonyi varázslat: a legjobb adventi vásárok Bécsben
Európa szíve újra megdobban, alig kétszázötven kilométerre Budapesttől. Az adventi vásárok császári városa milliókat ölel keblére, békés, mégis pompázatos hangulatban. Legyél ott te is! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top