Szabadidő

10 romantikus mozi 2011-ből, amit látnod kell

Jövőre sem kell a nagy érzelmeket hiányolnunk a moziból, bár tény, hogy a romantikus eposzok helyett Hollywoodban inkább a romantikus vígjátékokat preferálják. Íme, a 10 leginkább várt szerelmes mozi 2011-ből.

Szerelem és más drogok

Bemutató: január 6.
Az év első romantikus vígjátéka megtisztelő címét szépen elorozta a Jake Gyllenhaal – Anne Hathaway páros. A Szerelem és más drogok egy sikerregény adaptációja, amit egy Viagra-ügynök írt a gyógyszer és saját maga felfutásáról, és természetesen a szerelmi életéről. Az elkötelezettséget kerülő pasi és csaj egymásra talál először az ágyban, később a szerelemben is, és a komikus elemek mellé akad drámai, Love Story-s szál is. A rendező Edward Zwick (Véres gyémánt).

A dilemma

Bemutató: január 27.
Te mit tennél, ha meglátnád, hogy a legjobb barátod feleségének titkos viszonya van valakivel? Elmondanád neki? Nem szólnál bele? Ez a dilemma a kiindulópontja A dilemma című párkapcsolati komédiának, melyben a Páros mellékhatás férfigárdája (Vince Vaughn, Jon Favreau) kerül ebbe a kellemetlen szituációba. A csalfa nejet a visszatérő Winona Ryder játssza, a hűségeset pedig Jennifer Connelly. A legnagyobb meglepetés pedig egyértelműen az, hogy ezt a limonádét egy Oscar-díjas rendező, Ron Howard (Egy csodálatos elme) készítette.

Csak szexre kellesz

Bemutató: február 10.
A jó hír: a női főszereplő Natalie Portman. A rossz hír: a férfi főszereplő Ashton Kutcher. Miss Portman éppen Oscarra hajt a Fekete hattyúval, de közben egy könnyed kis romkomot is bedobott a közösbe, melyben egy rendkívül elfoglalt dokinőt alakít, akinek nem jut ideje a nyavalyás és fárasztó randizásra, ezért jobb híján ágyba bújik régi jó barátjával, akit Kutcher alakít. Megbeszélik, hogy csak szex lesz köztük, de természetesen az ilyen korlátokat nem lehet sokáig tartani. A rendezői székben a vígjátékveterán Ivan Reitman (Szellemirtók).

Honnan tudod

Bemutató: február 24.
Ha abból indulunk ki, hogy James L. Brooks már készített két Oscar-díjas romantikus mozit (Becéző szavak, Lesz ez még így se), akkor joggal várunk sokat a legújabb filmjétől, amiben ráadásul ismét feltűnik Jack Nicholson is, ám ezúttal csak mint az egyik fiatal főszereplő apukája. A történet amúgy egy bájos fiatal nőről (Reese Witherspoon) szól, aki szerelmi háromszögbe keveredik egy menő csávóval (Owen Wilson) és egy bájos lúzerrel (Paul Rudd). De vajon honnan tudod, melyikük az igazi?

Kellékfeleség

Bemutató: március 10.
Adam Sandlert általában a nagyon fiús, kukis-kakis vígjátékairól ismerjük, de játszott már ő szellemes romkomban (Nászok ásza) is, így van remény. Legújabb filmjében egy olyan csávót játszik, aki úgy szedi fel a csajokat, hogy boldogtalan, válófélben lévő házasembernek hazudja magát. A gondok akkor kezdődnek, amikor az új nőbe belehabarodik, aki azonban a feleségtől is hallani akarja, hogy zajlik a válási folyamat. Itt jön képbe egy szívességkérés egy régi baráttól (Jennifer Aniston). Mivel a rendező Dennis Dugan (Nagyfiúk), azért a romantika mellett biztos lesz pár övön aluli poén is.

Sorsügynökség

Bemutató: március 31.
Philip K. Dick (Szárnyas fejvadász) neve nem feltétlenül a romantikus irodalommal fonódott össze, az egyik novellájából azonban Hollywood most nagyszabású romantikus thrillert készített sok-sok misztikus elemmel. A film egy politikus (Matt Damon) és egy táncosnő (Emily Blunt) találkozásából született szerelem története, csakhogy egy rejtélyes szervezet közbeszól. A Sorsügynökség szerint az ő sorsukban nincs helye a kettejük közti szerelemnek, ám hőseink a végzettel szembe menve küzdenek egymásért.

Elhajlási engedély

Bemutató: tavasz
A Keresd a nőt! és A nagyon nagy Ő alkotói filmről filmre romantikusabbak. Farrellyék ezúttal arról készítettek filmet, hogy a férfiak mindig csak azt akarják. Két házas pasi minden szexi nőt végigstíröl, aki csak a közelükbe kerül, ezért a feleségeik nagylelkű ajándékkal próbálják feldobni a házasságukat. Kapnak egy hét elhajlási engedélyt, amikor nem kell otthon lenniük és mindent szabad. A két csávó (Owen Wilson és Jason Sudeikis) eleinte nagyon lelkes, de aztán kezdenek rájönni, hogy nem is volt olyan rossz sorsuk otthon…

Jane Eyre

Bemutató: tavasz
Akadnak történetek, melyeket akárhányszor hallunk, akárhány előadásban, mindig tudnak érdekesek lenni. Ezek közé tartozik Charlotte Brontë Jane Eyre című regénye is, amit már megszámolhatatlanul sokszor vittek filmre, mégis érdemes lesz beülni erre a korai feminista történetre, hiszen csodálatos szereplőgárdát válogattak össze hozzá. Jane Eyre-t az Alice Csodaországban címszereplője, Mia Wasikowska alakítja, és rajta kívül olyan nevek öltöztek még be a kosztümös teadélutánhoz, mint Jamie Bell, Michael Fassbender, Judy Dench vagy Sally Hawkins.

Barátság extrákkal

Bemutató: szeptember 22.
Alig pár hónappal a Csak szexre kellesz után megkapjuk ugyanazt, csak ezúttal más szereplőgárdával. A Barátság extrákkal szintén arról szól, hogyan fordul egy fiú-lány barátság szexbe, majd később szerelembe. A különbség csupán annyi, hogy Natalie Portman helyett itt a felfutófélben lévő Mila Kunist, Ashton Kutcher helyett pedig a színészként is egyre inkább jegyzett Justin Timberlake-et kapjuk meg, és még Woody Harrelson is feltűnik.

Alkonyat – Breaking Dawn – Első rész

Bemutató: november vége
A Harry Potter legújabb része komoly divatot teremtett a filmszakmában. Ha akad egy sikersorozatod és az utolsó részhez érkezel, játssz nagyban és csinálj belőle két filmet! Ugyanezt a receptet követik A hobbit és az Alkonyat – Breaking Dawn alkotói is. A vegavámpír-saga majdnem utolsó fejezetében végre beteljesedik Edward és Bella szerelme, és a párnacsatának kézzelfogható eredménye is lesz egy terhesség formájában. A születendő vámpírgyermek azonban nemcsak Bellára veszélyes, de a vámpír-farkasember népek se nézik jó szemmel. Új rendező is akadt Bill Condon (Dreamgirls) személyében.
Rajongói előzetes:

10 romantikus mozi 2011-ből, amit látnod kell10+1 animációs film, amit 2011-ben látnod kell 
A Nők Lapja Cafe belenézett a jósgömbbe, hogy megtudja, vajon milyen filmekre lehet 2011-ben moziba vinni az egész családot? A gömb a megszokottól eltérően egy háromdimenziós képet mutatott, lévén jövőre már nem létezhet animációs film 3D nélkül. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top