Szabadidő

Eminem volt a Grammy vesztese

Az idei Grammy nagy várományosa egyértelműen a tíz jelölést bezsebelő Eminem volt, ám végül csak két kategóriában lett első. És nem ez volt az est egyetlen meglepetése.
Lady Gaga egy tojásban érkezett a Grammy-re

Ruhakalauz a Grammyről  »

A számunkra kevésbé ismert Lady Antebellum amerikai countrytrió öt Grammy-díjat kapott – köztük az év legjobb daláért és lemezéért járó elismerést – és ezzel az élen végzett az amerikai zeneipar legjobb teljesítményeit jutalmazó hétfői gálán, a sorrendben 53. díjkiosztón a Los Angeles-i Staples Centerben. A nashville-i trió a Need You Now lemezzel és címadó dalával tarolt.

Tipp: ezzel a dallal tarolt a Lady Antebellum:

Jay-Z rappert, John Leged soulénekest és Lady Gagát egyaránt 3-3 aranygramofonnal jutalmazták. A különc popikon ezúttal sem okozott csalódást: egy lenge öltözetű férfiak által kísért tojásból bújt elő a Born This Way performanszán, és előadta új dalát is. Persze nem ez volt az egyetlen meglepetés az est folyamán: a televíziónézők tízmilliói által figyelemmel kísért műsor Bruno Mars szereplése alatt fekete-fehérre váltott, Christina Aguilera pedig épp levonulni készült a színpadról, amikor megcsúszott, és csak segítséggel tudott újra talpra állni.

A 10 jelöléssel büszkélkedő Eminemnek végül „csak” két Grammyt nyújtottak át, egyet a legjobb rapalbumért (Recovery), egyet pedig a legjobb rapszámért (Not Afraid).

Rihanna Only Girl in the World című száma lett a legjobb táncfelvétel, a brit Muse The Resistance-a pedig a legjobb rockalbum. A legjobb rockszámért (Angry World) a 65 éves Neil Youngot díjazták – életében először.
A hét Grammyre jelölt veterán gitáros Jeff Beck végül a legjobb pop és a legjobb rock hangszeres előadásért kapott elsimerést.
Paul McCartney a szóló rock vokál (Good Evening New York City), az Iron Maiden a metálelőadók, Sade pedig a soulduók és -együttesek kategóriájában dicsőült meg.

A legjobb alternatív albumért járó Grammyt a The Black Keys rockduó kapta. A hangrögzítő művészek akadémiája idén Julie Andrewst, Roy Haynest, a Juilliard String Quartettet, a Kingston Triót, a Ramonest, Dolly Partont és George Beverly Shea-t életmű-díjban részesítette.

Eminem, Dr. Dre és Rihanna közösen adta elő az I Need a Doctort, de az este folyamán több más előadó is művésztársaival osztotta meg a színpadot. A show-t a soul királynőjének, a műtét után lábadozó Aretha Franklinnek szóló zenei összeállítás nyitotta meg, Christina Aguilera, Florence Welch, Jennifer Hudson, Martina McBride és Yolanda Adams előadásában.

A díjkiosztón olyan élő legendák léptek fel, mint Mick Jagger – aki először szerepelt a Grammy pódiumán –, Barbara Streisand és Bob Dylan.

A nyertesek listáját itt nézheted meg: www.grammy.com/nominees »

www.grammy.com »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top