Szabadidő

New York-i divathét a karosszékből

Hogyan lehetünk jelen legalább virtuálisan? Pénzkeresés a Facebookon, hírességek levelei és egy mátrai lómenhely naplója.
New York-i divathét a karosszékből

A világ legszebb tortája »

1. Feltehetőleg sok olvasónk kénytelen idén, hozzánk hasonlóan, lemondani Sarah Jessica Parker meghívását és kihagyni a New York-i divathetet. Virtuálisan azonban jelen lehetünk a bemutatókon, hiszen nemcsak számos tervező közvetít élőben a divathétről, de a rendezvény saját Youtube-csatornával rendelkezik. Oscar de la Renta és Anna Sui kollekcióit szerdán, Calvin Klein ruháit csütörtökön csodálhatjuk meg. Aki a színfalak mögötti történésekre is kíváncsi, kattintson a jelenlévő modellek, például Coco Rocha vagy Freja Beha Erichsen, avagy a saját kollekciót is bemutató Beckhamné Twitter-oldalára.

2. A Facebook újabban már nemcsak barátgyűjtögető platform, hanem pénzkeresési lehetőség is.

New York-i divathét a karosszékből

Ha egy nekünk tetsző terméket a „loved by” linkkel kiposztolunk a blogunkra vagy Facebook-oldalunkra, és ennek nyomán valamelyik követőnk vagy barátunk az adott online áruházban megveszi ezt az árut, akár 15%-nyi jutalékot is elcsíphetünk.

3.

Marlon Brando
Letters of Note

Miről írt Marlon Brando 1966-ban egy stewardessnek az Atlanti-óceán felett repülve? Milyen levelet kapott a vele szerződésben álló filmstúdiótól Mia Farrow 1965-ben, miután derékig érő haját kétcentisre vágatta? Milyen szerelmes levelet írt barátnőjének a Sex Pistols basszusgitárosa, Sid Vicious, akit később belőve találtak meg a meggyilkolt lány holtteste mellett? A Letters of Note a kézzel-írógéppel írt levelek lenyűgöző gyűjteményének blogja.  
www.lettersofnote.com »

4. Várkonyi Andrea (nem ő, egy másik) régi álmát valósította meg 2006-ban. Ekkor nyitotta meg a Zakuszka-tanyán lómenhelyét, ahol idős vagy beteg, lovaglásra már alkalmatlan lovaknak biztosítja a békés, boldog öregkor lehetőségét. A Zakuszka-tanya életéről naplót is vezet, és örül minden virtuális örökbefogadónak.
www.zakuszkatanya.hu »

New York-i divathét a karosszékből5. A mi Tarr Bélánk mellett idén olyan filmsztárok is tiszteletüket teszik a berlini filmfesztiválon, mint Jeff Bridges, Colin Firth, Isabella Rossellini és khm… Madonna. A Berlinale „kandi kamerájának” hála, élőben követhetjük a parádét a vörös szőnyegen.

6. A Google Art Project oldalán számos világhírű galéria és múzeum gyűjteményét járhatjuk be virtuálisan. Magyar intézmény még nincs közöttük, de virtuális kiállítással néhány hazai múzeum is  rendelkezik, például a Néprajzi Múzeum.
www.googleartproject.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top