Szabadidő

Kapós Tarr Béla filmje Berlinben

Nagy sikerrel szerepelt A torinói ló a Berlinalén. Eddig 23 ország vásárolta meg a film forgalmazásának jogait, és a magyar győzelem sem elképzelhetetlen.
Kapós Tarr Béla filmje

A lány, aki beleőrült a balettbe: mozitippek » 

Tarr Béla új filmje, A torinói ló, vagy Aszgar Farhadi iráni rendező Nader and Simin: A Separation című alkotása lehet a kritikusok szerint a legesélyesebb a legjobb nagyjátékfilmnek járó Arany Medve-díjra a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

A filmes szakírók ezt a két munkát tartják kiemelkedőnek a fesztivál főprogramjából, amelyben 16 film versenyez a legjobbnak járó címért. Az Isabella Rossellini vezette nemzetközi zsűri szombaton jelenti be díjazottjait. A Berlinalén azonban – minden előzetes esélylatolgatás ellenére – gyakorta előfordul, hogy a kritikusok és a zsűri véleménye eltér.

Mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a fesztiválon eddig huszonhárom ország forgalmazója vásárolta meg Tarr Béla legújabb alkotását, így a film többek között Belgium, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország és Portugália mozijaiban is látható lesz.

Tipp: Íme, a nem túl eseménydús, ám annál misztikusabb előzetes:

 

A torinói ló március 10-én kerül a magyar mozikba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top