Szabadidő

Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

A heti mozipremierekben egy tavalyi és egy idei Oscar-jelölt csap össze egymással, de a lényeg úgyis azon van, hogy Reese Witherspoon kit válasszon Owen Wilson és Paul Rudd közül a Honnan tudodban.
 Honnan tudod


Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

Gyúrás helyett jó modor, azaz a férfiagy titkai » 

Viki
Szerencsére az életben nagyon ritka az a helyzet, amikor az ember lányának két pasi közül kell választania, de aki egyszer is élt már át hasonlót, nagyon is át fogja érezni Reese Witherspoon szerencsétlen helyzetét ebben az új romantikus vígjátékban. A Honnan tudodban az a jó, hogy nagyon is életszerű helyzetekkel és karakterekkel van teli, valamint hiányoznak belőle azok a szokásos hollywoodi romkomos túlzások (utolsó pillanatban rohanás a reptérre szerelmet vallani stb…), amik miatt könnyen rá lehet unni a műfajra. Igaz, nem fogjuk a szék alá röhögni magunkat, de annyi humor azért van benne, mint amennyit az élet is produkál a hasonló szituációkban. És ez épp elég.

Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

Csaba
Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalA Lesz ez még így se rendezője, James L. Brooks megöregedett. Eddigi filmjeinek bájosan neurotikus figuráiból a Honnan tudodban már kiveszett a báj, így csupán egy rakás egyfolytában rinyáló és szerencsétlenkedő embert kapunk, de ilyenekkel teli van az életünk, és a moziban már nem őket szeretnénk bámulni. Feltételezhető, hogy erről nemcsak én gondolkodom így, mivel a Reese Witherspoon párválasztási nehézségeit bemutató film a tavalyi év legnagyobb bukásának bizonyult az Egyesült Államokban. Egy igazán jó dramedy csak akkor működhet, ha a vidám és a komoly részek egyensúlyban vannak, viszont itt nagyon eltolódnak az utóbbi irányába. Kétórányi rinyálás meg egyszerűen túl sok egy férfiembernek.

Rendezte: James L. Brooks
Szereplők: Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson
Eredeti cím: Honnan tudod
A film honlapja: www.howdoyouknow-movie.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 3/5 (Viki: 4, Csaba: 2)

 Féktelen harag 3D


Viki

Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalA közismert népi bölcsesség úgy tartja, hogy óvakodj az olyan Nicolas Cage-filmektől, amelyekben a sztár hosszú hajat visel! A népi bölcsességeknek mindig van alapjuk, így a Féktelen harag 3D is pont annyira felesleges és gyilkosan rossz mozi, mint anno a Next vagy nemrégiben a Boszorkányvadászat volt. Valószínűsíthetően nem tartozom a célközönségbe, ugyanis nem tudtak megfogni azzal, hogy óriási szilikonmelleket és hosszú, női combokat toltak a képembe 3D-ben, megspékelve még különféle szúró- és vágószerszámokkal. A pokolból visszajött Cage a csecsemő unokáját kívánja megmenteni egy gyilkos szektától, és a kétnapos útja során tucatjával gyilkolja az ellent, de mindezt teljesen izgalommentesen teszi. Bár látszik, hogy az alkotók szerint ezt az egészet nem kell komolyan vennünk, de akkor egy kis humort is adagolhattak volna a filmjükbe.

Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

Csaba
Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalA Véres Valentin 3D rendezője, Patrick Lussier szeme előtt valószínűleg a Clive Owenes Golyózápor lebeghetett példaként, amikor nekifogott a Féktelen harag 3D leforgatásának. Sok-sok indokolatlan meztelenkedés, szex, eltúlzott erőszak és túlpörgetett akcióorgiák, és ugyan a film egyikből sem szenved hiányt, valahogy nem sikerül eltalálnia a tempót és a hangulatot. Komolykodó és felesleges jelenetek bomlasztják a feelinget, és sajnos Nicolas Cage sem képes akkora öniróniáról tanulságot tenni, mint amit Owen mutatott a már említett filmben. A számítógépes effektusok meg egyenesen gagyik.

Rendezte: Patrick Lussier
Szereplők: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner
Eredeti cím: Drive Angry 3D
A film honlapja: www.driveangry3d.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2/5 (Viki: 1,5, Csaba: 2,5)

 Precious – A boldogság ára


Viki

Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalNémi késéssel érkezett meg a mozijainkba a tavalyi Oscar-szezon egyik nagy favoritja, a végül két díjat (legjobb női mellékszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv) is besöprő Precious – A boldogság ára. Kész csoda, hogy egyáltalán bemutatják nálunk, hiszen a témája minimálisan sem vonzó, sőt inkább taszító a nagyközönség számára. Főszereplője egy halmozottan hátrányos helyzetű tinédzser, Precious, akinek az értelmi szintje sem túl magas, emellett pedig kórosan kövér, az apjától van gyereke és veri az édesanyja. A film már-már sokkoló hatással bírhat azok számára, akik normális neveltetést és gyerekkort kaptak, és nem is a problémák felhalmozásáért érdemes megnézni, hanem azért, mert a rendezője, Lee Daniels még az ilyen szélsőségesen rossz körülmények ábrázolásánál is képes bemutatni a reményt és az emberséget.

Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

Csaba
Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalFájdalmasan szörnyűséges életekről készült filmekkel nem olyan könnyű ám megfogni a nézőket. Ki az, aki azzal akarja tölteni a szabad estéjét, hogy elborzad, megbotránkozik, elszomorodik és mély depresszióba esik egyszerre? A Precious – A boldogság ára mindezek ellenére erős mozi, ha az ember rá tudja venni magát a megtekintésére. Kemény élethelyzeteket és sorsokat láthatunk, Mo’Nique által megformálva pedig egy olyan agresszív anyukát, aki még sokáig fog kísérteni a rémálmainkban. Az, hogy minden negatív történés ellenére a film végkicsengése mégis pozitív, már kisebb csodának számít.

Rendezte: Lee Daniels
Szereplők: Gabourey Sidibe, Mo’Nique, Paula Patton
Eredeti cím: Precious
A film honlapja: www.weareallprecious.com »
Forgalmazza: Corner Film
Értékelés: 4/5 (Viki: 4, Csaba: 4)

 The Fighter – A harcos


Viki

Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalHa létezhetnek rendőr-, ügyvéd- vagy akár orvosfamíliák, miért ne létezhetnének bokszolócsaládok is? Ez persze nem azt jelenti, hogy még az anyuka is beszáll a ringbe nap mint nap, hanem ő menedzseli a fiait és szervezi le a meccseiket, sőt még az edző bá is a rokonságból kerül ki. Ha a film pusztán arról szólna, hogy kigyúrt pasik (na jó, látványosságként azért ez sem utolsó) püfölik egymást a gongszóig, engem se fogott volna meg, de a The Fighter – A harcos legfőbb érdeme az, hogy sokkal inkább szól a családról és egy testvérháborúról, mint a ringben zajló eseményekről. A harmadjára is drasztikusan lefogyó Christian Bale pedig ismét óriásit alakít, és bebizonyítja, hogy még humora is van.

Szerelmi háromszög Reese Witherspoonnal

Csaba
Szerelmi háromszög Reese WitherspoonnalHa az a kérdés, hogy a The Fighter – A harcos a Dühöngő bikához vagy Rockyhoz áll-e közelebb, a válasz egyértelműen az előbbi. Bokszolós mozihoz képest sokkal inkább a belső harcokra, az egyén önmagával vívott küzdelmére helyezi a hangsúlyt, mint a ringbeli történésekre, és ez így van jól. B-kategóriás bokszfilmekből amúgy is tucatnyi porosodik a tékák polcain. A film a munkásnegyedből érkező, és bokszbajnokká váló Micky Ward igaz történetén alapul, és a miliőábrázolás tényleg annyira pontos és hiteles, mintha egy dokumentumfilmet néznénk. Valószínűsíthetően Christian Bale-en kívül senki sem kap majd a csapatból Oscart, de ez attól még egyike marad a kevés klasszikussá váló bokszolós mozinak.

Rendezte: David O. Russell
Szereplők: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams
Eredeti cím: The Fighter
A film honlapja: www.thefightermovie.com »
Forgalmazza: Palace Pictures
Értékelés: 4/5 (Viki: 3,5, Csaba: 4,5)

 Szerelmek háza

A finn Rózsák háborújában csődbe megy a párterapeuta Juhani házassága. A harmincöt éves férfi és a nála egy esztendővel fiatalabb felesége, Tuula elhatározzák, hogy a válásukat civilizált módon fogják intézni. A dolog azonban rosszul indul, mert egyik éjjel Tuula egy férfival állít be. Juhani felhúzza magát az asszonya egyéjszakás kalandján, és elhatározza, hogy visszavág. Hogy Tuulát kiűzze a házból, felbérli a prostituált Ninát, játssza el az új barátnője szerepét. Az indulatok és a szenvedélyek elszabadulnak.

Rendezte: Mika Kaurismäki
Szereplők: Hannu-Pekka Björkman, Tommi Eronen, Antti Reini
Eredeti cím: Haarautuvan rakkauden talo
Forgalmazza: Anjou Lafayette

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top