Szabadidő

Az új férfiak

A modern férfiasság titkait firtatja a legnépszerűbb amerikai divatblog. Szolidaritás Japánnal, a legjobb filmek hatvan másodpercben és egy kicsi ház újjászületése heti webes ajánlónkban.
 Kütyükkel a világhálóra

1. Napjaink egyik legbefolyásosabb brit divatbloggeréről az a hír járja, hogy ő már akkor is szakállt hordott, amikor minden más férfi simára borotválta az arcát. Az egykori modell William Gentle ma már fényképészként dolgozik. Blogjában trendformáló művészeket, kreatívokat mutat be, akiknek mindig azonos kérdéseket tesz fel.

Főképp férfiakra koncentrál, akiknek fotóit nézegetve eltűnődhetünk, hogy miért lesz valaki rózsaszín zokni vagy kék haj mellett is maszkulin, szuverén és – elnézést a kifejezésért, de – „cool”.
  http://www.backyardbill.com/

2. A Fashion Indie összeállításából nemcsak az derül ki, kik voltak az elmúlt ötven év meghatározó szupermodelljei, de arról is képet kapunk, hogyan változott a szépségideál, hogyan hatott a politika a divatra és hogyan formálja az embert az idő… A hatvanas, a hetvenes, a nyolcvanas, valamint a kilencvenes és nullás évek képekben.

3. A brit filmes magazin, az Empire díjkiosztóján nemcsak színészeket és rendezőket jutalmaznak, de megválasztják a legjobb hatvan másodpercben elkészített filmösszefoglalót is. Az amatőrök pályázatai között találtuk ezt az Eredet című filmről készült szép animációt:

 4. A világ összefog Japánért: Bryan Adams segélykoncertet szervez a Twitter-oldalán, művészek plakátokat terveznek és árusítanak, online játékok fejlesztői adományokat gyűjtenek a katasztrófáktól sújtott ország megsegítésére. A Google összedobott egy személykeresőt.


5. Különösen érdekesek az olyan lakberendezési blogok, ahol nemcsak szép, külföldi példákat mutatnak be, hanem a saját otthon teremtésére tett kísérleteket is. Ilyen a Kicsi Ház blog, amelyben mindig találunk jó ötleteket házfelújításhoz, bútorátalakításhoz, régi tárgyak hasznosításához.

Kicsi Ház - agancs eredeti állapotban
Kicsi Ház – agancs eredeti állapotban
Kicsi Ház - felújítva
Kicsi Ház – agancs felújításva

6. Kevés olyan magyar oldal van, amely közérthetően és érdekesen tolmácsolná a tudomány híreit. Nemrég feldeztünk egy újabbat:


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top