Szabadidő

Idegesítő a barátaink facebookos viselkedése

Zavar, hogy a barátaid naponta többször frissítik az állapotukat a Facebookon? Hogy még azt is kiírják, ha leszaladnak a közértbe? Idegesítenek az egyes alkalmazásokról szóló posztok, az idézetek, vagy zavar a profilképek váltogatása? Nyugi, nem vagy egyedül.
Idegesítőnek tartjuk barátainkat a FacebookonCuki magyar állatbébik

A nők 85%-a számára bosszantó, ahogy a barátai  viselkednek a Facebookon – ez derült ki az Eversave nevű cég 400 nő körében végzett kutatásából. A felmérés eredményei szerint leginkább az zavarja az embereket a barátaikban, hogy posztjaikban állandóan reklamálnak valamiért, valami mindig rossz. A második helyen áll a politikai nézetek kéretlenül történő megosztása, míg a harmadik legidegesítőbb dolog az, hogy kérkednek a látszatra tökéletes életükkel

A kutatásban résztvevők 65%-a barátait a „dokumentarista” típusba sorolta. Ez alatt az olyan embereket értik, akik a státuszuk állandó frissítésével életük szinte minden pillanatát dokumentálják. Ez az eredmény a Techland cikke szerint egy kicsit ironikus, ha azt nézzük, hogy a felmérésben résztvevők 79%-a úgy nyilatkozott: azért szeretik a Facebookot használni, mert így tájékoztatni tudják a barátaikat arról, hogy éppen mi történik velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top