Szabadidő

Lónak képzeli magát a díjugrató tehén

Egy német kislány úgy döntött, nem adja fel az álmait, hiába nem engedték a szülei, hogy lova legyen. Elhatározta, megmutatja, hogy a tehenet is meg tudja tanítani díjugratásra. Valószínűleg az olimpián nem indulhatnak, de a teljesítményük így is bámulatos.
Lónak képzeli magát a díjugrató tehénA világ legdrágább könyve

Aki a németországi Laufenben jár, furcsa dolgot láthat az egyik farmon: egy fiatal lány ül egy tehén hátán és akadályt ugratnak. Regina Mayer álma egy ló volt. A szülei azonban elutasították a kérését. Ez azonban nem szegte az akkor 13 éves lány kedvét: eldöntötte, hogy a családi farmon fog dolgozni, és ló híján a tehenet tanítja meg akadályt ugrani.

Nem sokkal azután, hogy Luna, a tehén megszületett, Regina elkezdett vele foglalkozni. A páros hosszú órákig tartó edzéseken van túl, két évvel a kezdet után azonban Luna Reginával a hátán át tudja ugrani az akadályt.

 

– A lovak megijednek és elszaladnak tőle, de ő nagyon szereti őket. Bár szerencsére akadnak olyan lovak, amelyek nem félnek. Luna azt hiszi, hogy ő is ló. Rengeteg munka van vele, de nagyon szeretem – mondta a fiatal lány az AP-nek és az Al Jazeerának.

A svájci Anne Wiltafsky, aki szintén tehenekkel foglalkozik, az AP-nek elmondta: Luna tehetsége nem feltétlenül meglepő, régen a teheneket sokszor használták lovak helyett dolgozni. Anne hozzátette: különösen a fiatal példányok tudnak nagyon jól ugrani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top