Szabadidő

Bemutatkozik Bimba, Budapest új jegesmedvéje

Hétvégétől már a közönség is megismerkedhet Bimbával, a Fővárosi Állat- és Növénykert új jegesmedvéjével. A toszkánai származású hölgyet a kert vezetői azzal a reménnyel hozták hazánkba, hogy majd családot alapít a kert hímjével, Vitussal.
Könyvek mozi előttBemutatkozik Bimba, Budapest új jegesmedvéje

A 24 éves Bimba múlt hét szerdán érkezett hazánkba, a közönség azonban csak mostantól láthatja a jegesmedve hölgyet. Bimba lesz az új párja Vitusnak, a hím jegesmedvének, aki eddig a budapesti születésű Ladyvel élt együtt. A két állat frigyéből 16 év alatt azonban nem született kölyök, aminek mint 2009-ben kiderült, az az oka, hogy Ladynek egyáltalán nem lehetnek bocsai. Mivel azonban Vitus értékes tenyészállatnak számít, új feleséget kerestek neki, Lady pedig másik állatkertbe költözik. 

Forrás: Bagosi Zoltán
Forrás: Bagosi Zoltán

Bimba korábban már három alkalommal ellett, és mivel a nőstény jegesmedvék akár harmincéves korukban is képesek utódokat világra hozni, nagy valószínűséggel lehet számítani arra, hogy Vitussal is szülők lesznek. A két állat azonban még nem ismerkedett meg egymással, mivel Ladyt az elkövetkező hetekben fogják csak elszállítani új otthonába, ezért az új nőstényt majd csak később lehet a hímmel összeengedni. 

Bimba egyébként szemmel láthatóan kitűnően érzi magát új otthonában, nagyon aktív, sokat pancsol és játszik a medencében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top