Szabadidő

Diana temetése nézettebb lehet Vilmos esküvőjénél

Minden nő világraszóló esküvőről álmodik. Kate Middleton számára ez most tényleg valóság lesz, hiszen a világon szinte minden negyedik ember nézni fogja a tévében, amint igent rebeg Vilmos hercegnek. Csak nehogy lekéssék az élő közvetítést.

 Olvasd el további friss híreinket!

Visszaadták apjuknak az ukrán béranyától született ikreket

Sms-ek buktathatják le a szexügyei miatt megvádolt Berlusconit

A világ lakóinak csaknem negyede, akár kétmilliárd ember lehet a tanúja Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjének – jelentette be a brit kormány. Ha nem személyesen, de mindenképpen élőben, ugyanis több tévécsatorna is élőben közvetíti a királyi kézfogót.

Összehasonlításképpen, Vilmos szüleinek, Károly hercegnek és Lady Dianának az esküvőjét 1981-ben 750 millióan követték figyelemmel, a tragikus körülmények közt meghalt Diana temetését 1997-ben viszont 2,5 milliárdan nézték végig.

Az esküvőt két csatorna közvetíti: a közszolgálati BBC és a kereskedelmi alapon működő ITV. Az alattvalók a brit trónörökös esküvőjének közvetítését a kereskedelmi csatornán is reklámoktól mentesen élvezhetik.

Diana temetése nézettebb lehet Vilmos esküvőjénél

Mivel a brit médiafelügyelet tiltja a reklámokat a hivatalos királyi ceremóniák során, nem fogják majd ünneprontó módon kóla- és csipszreklámok félbeszakítani a közvetítést a BBC-n, illetve az ITV-n. A reklámmentesség miatt viszont valószínűleg több millió font bevételtől esnek el a csatornák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top