Szabadidő

Világrekord: Michelangelo-mű Rubik-kockákból

Több mint 12 ezer Rubik-kockából készítette el 11 puzzle-rajongó Michelangelo Ádám teremtése című munkájának másolatát – ezzel világrekordot döntöttek.
Világrekord: Michelangelo-mű Rubik KockábólVeszélyes Egyiptomba utazni?

A Sixtus-kápolna mennyezetét díszítő, Ádám teremtése című világhírű freskó másolatát pontosan 12 090 Rubik-kockából készítette el egy 11 fős kanadai csoport. A társaságnak 400 órára volt szüksége Michelangelo művének reprodukciójához.

Világrekord: Michelangelo-mű Rubik KockábólA nagy mű megalkotását nehezítette, hogy a csoport tagjainak minden egyes kockát egyesével, saját kezűleg kellett úgy forgatniuk, hogy a színek megfelelően álljanak össze a kockákon.

A kanadai Cube Works Studio tagjai az idő több mint felét azzal töltötték, hogy számítógéppel megtervezték, pontosan hogyan kell beállítani a színeket a bűvös kockákon ahhoz, hogy az olasz művész festménye újra megszülethessen. Josh Chalom, a torontói cég kreatív igazgatója elmondta: a Sixtus-kápolna teljes mennyezetét szeretnék Rubik-kockákból megalkotni. Ehhez összesen 250 ezer darab kockára lesz szükségük, melynek összsúlya 50 tonna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top