Szabadidő

Jodie Foster megváltja Mel Gibsont

A The Beaver, azaz A hód című film, melyet Jodie Foster rendezett Mel Gibson főszereplésével, ugyan nagy valószínűséggel meg fogni bukni, de ennek nem az az oka, hogy a film rossz.
Jodie Foster megváltja Mel Gibsont
 Fegyvert tartott szerelme fejéhez Mel Gibson

Bár Mel Gibson látszólag mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse magát az amerikai publikum szemében, mégis dolgozik a folyamatos magánéleti botrányai közepette is. A közönség már-már megbocsátotta neki a 2006-os antiszemita kirohanását, és Jodie Foster, bár legkevésbé sem ért egyet Mel nézeteivel, szoros barátságukra hivatkozva mégis őt választotta új filmjének főszerepére. A filmben Gibson egy játékokkal foglalkozó cég depressziós vezérigazgatóját játssza, aki egy hódbábu segítségével tud, illetve akar csak kommunikálni a családjával. Amikor a filmet elkezdték forgatni, kipattant Gibson asszonyverős ügye is. Érdekes a párhuzam a színész és a filmbéli üzletember mélyrepülése között. A kritikusok szerint a film erős, és Gibson játéka egyenesen csodálatos; utóbbi lehet, hogy nem véletlen.

Sajnos Gibson színészként való szerepeltetése kockázatos lépés volt a döntéshozók részéről, mert akármilyen jó is a film, a közönség büntetni fogja valamilyen mértékben. Ez már el is kezdődött. A filmet először 22 kópiával indították útjára, de az Egyesült Államokban még ezekkel sem sikerült a nézőket becsalogatni a moziba. Talán majd itthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top