Szabadidő

Belehalt egy fiatal a legújabb internetes őrületbe

Az internetes őrületek többnyire ártalmatlanok, de néha a legártalmatlanabb csíny is tragédiába fulladhat: egy ausztrál fiatal hét emeletet zuhant és szörnyethalt, csak hogy készülhessen róla egy fotó, amint az erkély korlátján hason fekve egyensúlyoz.
 
Műanyag szárnyakkal repülte át a Grand Canyont egy férfi

A húszéves Acton Beale-t az attrakciót megörökítő barátja sem tudta megmenteni. A planking, melynek lényege, hogy hason fekve, kifeszített karokkal kell egyensúlyozni a lehető leglehetetlenebb helyeken, az elmúlt héten lett igazán népszerű az ausztrál fiatalok körében, miután egy fiút egy rendőrautó csomagtartóján plankingelve fényképeztek le. Ezt a mutatványt egyébként Beale is teljesítette, mielőtt veszélyesebb terepre merészkedett volna.

A különleges látványtól felcsigázva, az ausztrál fiatalok tízezrével rohamozták meg a „plankingelők” nevű Facebook-csoportot. Amennyiben az ifjúság mondjuk a konyhaszekrény tetején fekszik mereven, vagy egy cölöpön egyensúlyoz és azt örökíti meg, az nem túlzottan veszélyes, de sajnos minél extrémebb a „plank”, vagyis a maga a mutatvány, annál menőbb. A plakingnek több fajtája is van: lehet fejjel lefelé lógni, vagy akár simán csak feküdni egy tetszőleges tárgyon. Vagy lehet feszíteni víz alatt, visszatartott lélegzettel, de akár a ruhaszárítóra felmászva is érdemes kimerevedni és gyorsan készíteni egy fotót, hiszen azonnali népszerűségre lehet vele szert tenni.

Mivel nem feltétlenül kell hozzá fizikai erőnlét, bárki csinálhatja, és csinálja is. A Facebookon már olyan képek is láthatóak, ahol a szülők fotózták le plankingelő gyerekeiket; persze csak a szőnyegen. A plankingelők azzal érvelnek esetenként veszélyes sportjuk mellett, hogy más sportokba, mint például a rögbibe vagy a bokszba is bele lehet halni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top