nlc.hu
Szabadidő
Terézanyu-pályázat: Írd meg a saját történeted!

Terézanyu-pályázat: Írd meg a saját történeted!

A tavalyi nagy sikerű "Terézanyuságom története" pályázat folytatásaként idén is várjuk az írásokat, ezúttal két kategóriában! A két kategória dobogósai értékes könyvutalványokat nyernek, illetve akárcsak tavaly, idén is több különdíjat osztunk ki.

Terézanyu-pályázat, 2011

Indulj a Terézanyu-pályázaton! Hamarosan pedig interjút olvashatsz Rácz Zsuzsával a Nők Lapja Cafén

1. Hány élete van egy nőnek?

A nők általában minden szerepükben – társként, feleségként, anyaként, munkaerőként – szeretnének tökéleteset nyújtani, akár erejükön felül megfelelni mind a saját, mind pedig a társadalmi elvárásoknak. De melyikünk ne érezte volna már úgy, hogy nem egy, hanem legalább öt életre elegendő dolga, feladata van, és akkor még nem is beszéltünk a saját vágyaink, az álmaink megvalósításáról. Te hogyan zsonglőrködsz a feladataiddal? Hogyan lehet mindezt tudatosan úgy csinálni, hogy magadra is jusson időd? Milyen stratégiáid vannak, amiket megosztanál velünk? Hány nő életét éled, és hányszor kezdted már újra?

2. Első szerelmem története

A cím önmagáért beszél! Várjuk az egykori nagy szerelmek történetét, és természetesen kíváncsian várjuk azon szerencsések írásait is, akik éppen most élik át először a szerelmet. Mint tudjuk, első csak egyszer van, viszont emléke egész életünkben elkísér, és akár még 120 évesen is könnybe lábad a szemünk, ha eszünkbe jut, ahogyan először fogta meg izzadó kezünket. De azt sem fogjuk soha elfeledni szülőként, hogyan ver ki minket a víz, amikor a gyermekünk először beszél arról a szép szemű fiúról vagy lányról úgy, ahogyan mi meséltünk az elsőről. Mert az első szerelem beköszöntével új időszámítás kezdődik a szülő-gyermek kapcsolatokban is, és mi éppen erre vagyunk kíváncsiak. Hogyan kapunk frászt szülőként: jó ég, szerelmes a gyerek, mit tegyek?! – és hogyan kapnak viszontfrászt a kamaszok szüleik reakciójától: most mit vagy úgy oda attól, hogy odavagyok?! Várjuk a páros történeteket és az első szerelem okozta családi bonyodalmak krónikáját, lehetőleg két szólamra hangszerelve, szülő-gyermek szemszögéből.

Mindkét témában maximum 5000 karakter, vagyis kb. másfél oldal terjedelmű írásokat várunk, egy pályázó akár mindkét kategóriában is indulhat. A pályázatokat legkésőbb 2011. május 31-ig kell elküldeni a klub@terezanyu.hu e-mail címre. Az ünnepélyes eredményhirdetést a júniusi Terézanyu Klubtalálkozón tartjuk. A legjobb történetek olvashatóak lesznek a terezanyu.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top