Szabadidő

56 éve áll színpadon: Joe Cocker Budapesten

Király L. Norbert is ott lesz valószínűleg a Papp László Sportarénában június 5-én, hiszen példaképe, Joe Cocker lép fel.
 
 George Michael Budapesten

Joe Cocker 2010 végén jelentkezett „Hard Knocks” című albumával, az ehhez kapcsolódó turné egész Európában hatalmas siker volt. Az énekes a tavalyi  koncertsorozat folytatásaként lép fel június 5-én a Papp László Sportarénában.

Mivel ez egy lemezbemutató koncert, nyilván sok dal elhangzik majd az új lemezről, de biztos, hogy azok sem fognak csalódni, akik az olyan slágereket szeretnék élőben hallani, mint a sztriptízhez közel húsz éve alap soundtracknek számító „You can Leave Your Hat on”, vagy a mindig felemelő „With a Little Help from my Friends”.

Cocker még csak 68 éves, de kalandos életútját tekintve az sem kizárt, hogy megvan száz is. Ez azonban nem számít, mert a hangja – amiért a legjobban szeretjük – a korral csak egyre jobb lesz.

„Joe hangja olyan, mint egy vénséges fekete bluesénekesnek, és ezzel a karcos kvalitással képes arra, hogy az olyan, eredetileg vidám  és könnyed nótákat, mint a „Bye Bye Blackbird” elképesztően intenzív fájdalmas és kétségbeesett dalokká alakítsa át” – mondta a Nők Lapja Cafénak Dudich Ákos író-újságíró, aki azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Joe Cocker igazi „cool” zenész, hiszen az 1969-es  Woodstocki Fesztivál három legemblematikusabb fellépője közül az egyik. Dudich szerint Cocker univerzálisan hallgatható és hallgatandó zenész: „én is szeretem és az anyósom is”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top