Szabadidő

Cirkusz buborékban – programajánló vasárnap estére

Vasárnap este nézhetjük meg utoljára azt az egyszemélyes akrobatikus előadást, melynek közege egy orbitális szappanbuborékhoz hasonlító, levegővel felfújt, átlátszó sátor. Az előadás ingyenes, és este hétkor kezdődik a fővárosi Ferenc téren.

 Az előadás címe „Bull”, ami franciául nem értelmezhető kifejezés, de ha megtoldjuk egy e-vel, akkor azt jelenti, hogy buborék. A performansz erejéig ebben a buborékban „él” Boris Gibé, a híres francia akrobata. A nézőkkel így semmilyen kapcsolatot nem tud létesíteni, a külvilág tolmácsa csupán egy női hang, ami angolul ad neki instrukciókat, és közben valamelyest közvetíti a nézőknek, hogy mi történik, illetve hogy mit kéne tennie a művésznek.

Az előadás alapfokú angoltudással is érthető, illetve a zenei aláfestése – ami a francia elektro legfogyaszthatóbb vonulata – önmagában is élvezhető. A francia művész egyébként valószínűleg nem azért csinál kvázi avantgárd cirkuszt, mert egy „rendes” társulatnál nem állná meg a helyét: ijesztően hajlékony és nyilvánvalóan gyakorlott zsonglőr, ezért a gyerekek, akikre kevésbé a show intellektuális vonulata hat, szintén jól szórakozhatnak rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top