Szabadidő

Kiközösítették a tüskék nélküli sünit – fotó!

Félő, hogy Betty soha nem fog társat találni, mert szegény sün egy rejtélyes betegség miatt megkopaszodott. Ilyen körülmények között nem sok esélye lenne a túlélésre a természetben, de szerencsére befogadták.
 
Interjú egy  orangutánbébivel

Az állatok kegyetlenek tudnak lenni egymással: a kis sünt magára hagyta a családja. Egyedül találtak rá, így került egy állatmentő központba. Jelenleg még sünökkel sem barátkozik, annyira félős. Amíg nem találnak gyógyírt a betegségére, egyébként sem térhetne vissza a természetbe, hiszen hiába gubózna be labda formára, ahogy a többi sün, nincsenek tüskéi, amik megvédenék a ragadozóktól.

Tonia és John Garner, az állatmentő központ vezetői szerint Bettynek hosszú és boldogtalan élete lehet, mivel a tüskék hiánya ellehetetleníti számára a párkeresést, viszont teljesen egészséges, így sokáig élhet.

Jelen pillanatban elzárva tartják, mert még a lány-sünöktől is fél, az agresszívabb fiúktól pedig egyenesen retteg, hiszen nincs mibe begubóznia előlük; a hátán kopasz és száraz a bőr.

Miután a lerobbant állapotú, kiközösített állatot csirkével és macskaeledellel sikerült felhizlalniuk az  egészséges 650 grammra,  Betty egy olyan süncsaládnak lehet a tagja, ahol a tüskebetegség genetikailag öröklődik.

Jelenleg azonban így néz ki:

Kiközösítették a tüskék nélküli sünit

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top