Szabadidő

Michael Jackson a legjobban kereső halott híresség

A 2009-ben elhunyt popkirály második éve letaszíthatatlan a lista éléről.

Michael Jackson a legjobban kereső halott hírességAz amerikai Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső halott hírességek listáját. Az első helyen nem meglepő módon megint Michael Jackson végzett, aki az elmúlt év során 170 millió dollárt “keresett”.

A lista második helyén Elvis Presley-t találjuk, aki halála után 34 évvel, 2010 és 2011 októbere között 55 milliót hozott örökösei számlájára. Néhány év kihagyás után visszatért a listára – és rögtön annak harmadik helyén landolt – Marilyn Monroe, 60 milliós bevétellel, mely nagyrészt abból származik, hogy az év elején az Authentic Brands Group nevű szervezet megvásárolta a néhai sztárhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat.

A márciusban elhunyt Elizabeth Taylor a lista ötödik helyén debütált, aki – John Lennonhoz hasonlóan – 12 millió dollárt keresett, ami javarészt White Diamonds nevű parfümjének értékesítéséből származik. 

A toplistára felkerült még Snoopy atyja, Charles Schulz, Albert Einstein, Theodor Geisel amerikai író és képregény-rajzoló, Jimi Hendrix, Stieg Larsson svéd író-újságíró, Steve McQueen színész, Richard Rodgers dalszerző, George Harrison, Bettie Page amerikai modell, valamint Andy Warhol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top